Ömür Gedik Bir Dönem OKB Hastası Olduğunu Açıkladı!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü şarkıcı ve yazar Ömür Gedik, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir dönem OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) hastası olduğunu itiraf etti. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü şarkıcı ve yazar Ömür Gedik, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir dönem OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) hastası olduğunu itiraf etti. Son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı ve yazar Ömür Gedik, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir dönem OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) hastası olduğunu itiraf etti.

 

Twitter sayfasından yaptığı açıklamada "OKB hastası olduğumu ve bir dönem tedavi gördüğümü artık rahatça açıklayabilirim. Neredeyse herkes şu anda OKB zaten... Kapı kollarını mendille açana, sürekli el yıkayana, tokalaşmayana tuhaf bakmıyorlar artık" ifadelerini kullanan ünlü şarkıcı ve yazar bu paylaşımıyla sosyal medyada gündem oldu. 

 

OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) Hastalığı Nedir? 

 

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) mantıksız düşüncelerin ve korkuların (takıntıların) insanın sürekli tekrar eden davranışlar sergilemesine neden olan psikolojik bir hastalıktır. OKB ile takıntılarınızın mantıksız olduğunun farkına varamayabilirsiniz. Bu takıntıları önemsememeye ya da bırakmaya da çalışabilirsiniz fakat bütün bunlar sadece sıkıntılarınızı ve kaygılarınızı artırır. Rahatsız edici düşünceleri önemsememeye ya da bu düşüncelerden kurtulmaya çalışırken yeni düşünceler ve zorlamalar daha öncekileri takip eder böylece içinden çıkılmaz bir döngüye girilir.

 

İşte Ömür Gedik'in o paylaşımı;