Oğuzhan Uğur Hatay’da Sitem Etti!

Oğuzhan Uğur Hatay'da Yaşadıklarını Cüneyt Özdemir'e Anlattı!

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımla geniş kitlelerin beğenisini kazanan Oğuzhan Uğur, dün depremden ağır hasar alan Hatay’a 16 adet iş makinesi bulup gitmişti. YouTube’da canlı yayın yapan Cüneyt Özdemir’e bağlanan Uğur, deprem bölgesinde gördüklerini anlatırken hem duygulandı hem sitem etti.

 

Uğur, "Biraz önce yıkılmış bir binadan yürüyerek geçtim, biraz önce yol kenarında suni teneffüs yapılan bir kadının yanından yürüyerek geçtim. 39 yaşında Allah'a yalvardım, keşke Superman olsam da birilerini uçarak, kaçarak kurtarsaydım" derken gözleri dolan Uğur, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Burada kaos var, insan çok fazla ama gönüllülerin malzemeleri yok. El feneri yok, çıplak ellerle insan çıkarmaya çalışıyorlar. Hava kararınca telefon ışıkları kullanılıyor ama şarj bitiyor, telefonlar çekmiyor. Yardımlar dağıtılamıyor çünkü koordine olunamıyor. Bu sınava hazırlanamamış, tabii ki devlet yetkileri burada fakat koordine edilemiyor. "

 

 

SU YOK

 

Uğur, "Su yok Cüneyt abi. Malzeme var vinç yok, koordinasyonda sıkıntı var. Siyaset yapmıyoruz ama... Uğranmamış binalar yanından geçip gidiyoruz. Haluk Levent'in arabasında suya saldırdı insanlar yağma gibi değil ihtiyaç moloz kaldırıyorlar su yok!" diyerek sitem etti.

"Açık söylemek zorundayım kameraların döndüğü ve dönmediği yerler var, kimsenin birbirinden haberi yok. Yetkililer gönüllüleri yönlendiremiyor. Bakanlarımızla karşılaştım, tırın dışında 15 kişi biz ne yapalım diye soruyorlar, bize soruyorlar." Dedi.

 

 

BU KONU UNUTULACAK BİR KONU DEĞİL

 

"Bu konu unutulacak bir konu değil. İnsanlar donarak öldü. Çok zor konuşuyorum, enkaz altında boğularak öldüler. 99 depremi için 'en azından' diyecek konuma geldik. En azından yazdı diyorum. Çok soğuk... Koordinasyonun gelişmesi gerekiyor, bu kadar saat üzerine faydası olur mu bilemiyorum. Kötü bir manzara ve yıkım var" diyerek gördüklerini aktardı.



Etiketler: