Öğle Yemeğinde Bu Hatalardan Kaçının!

Çoğu insan öğle yemeğini ayak üstü atıştırmakla geçiştiriyor. Gerekçe olarak da, öğle yemeğine ayıracak zamanları olmamasını gösteriyorlar.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Diyetisyenlere göre, bu yapılmaması gereken hataların ilkini oluşturuyor. Öğle yemeği saati gelince, iki toplantı veya iki görüşme arasında, bilgisayar önünde birkaç lokma bir şeyler yiyoruz. Genellikle de bir sandviç. Açlığınızı bastırmaya yetmezse, bir fincan kahveyle açığı kapatmaya çalışıyoruz.

 

Aslında en doğrusu, öğleleri hiç değilse 10 dakika ayırıp sindire sindire bir yemeği kaşıklamak. Çünkü sadece birkaç lokmayla yetinmek bir süre sonra acıkma hissi uyandırıyor.

 

Bir uyarı: Şeker ve kalori açısından çok zengin olan sandviç veya hamburger yemeye kararlıysanız, hiç değilse beyaz ekmek yerine siyah ekmekli veya tam buğdaylı olanlarr tercih edin. Çünkü, beyaz ekmek karbonhidrat deposu. Buna karşılık siyah ekmek veya tam buğday, hem lif zengini, hem de daha doyurucu.

 

Öğle yemeğini bilgisayar başında geçiştirmek isteyenler genellikle lokmaları hızlı yutma eğilimindeler. Beslenme uzmanları ise şöyle rahat oturup yemeğe biraz zaman ayrılmasını tavsiye ediyorlar. Böylece yenilen besinin dadına varılabileceğini ifade ediyorlar.



Etiketler: