Norveç'te Aile Neye Uğradığını Şaşırdı! Kartal 20 Aylık Kızlarına Saldırdı!

Norveç'te dehşet senaryosu: Altın bir kartal küçük bir çocuğa havadan saldırdı. Bu bir hafta içinde gerçekleşen dördüncü saldırı.

 

Artı49'da yer alan habere göre; Kaya kartalları tarafından insanlara yapılan bir dizi gizemli saldırı Norveç'te huzursuzluğa neden oluyor. Kamu yayıncısı NRK'ya göre bir hafta içinde bu tür dört saldırı yaşandı. Bir uzman, görkemli yırtıcı kuşların insanlara saldırmasının son derece olağandışı olduğunu vurguluyor.

 

En son olay Cumartesi günü Trøndelag bölgesindeki Svorkmo belediyesinde meydana geldi. Bir kaya kartal 20 aylık bir çocuğa saldırdı ve onu başından yaraladı. Yırtıcı kuş aniden üzerine çullandığında bebek aile çiftliğinde oynuyordu. Kaza olduğunda hem yetişkinler hem de diğer çocuklar dışarıda bahçedeydi.

 

"Tramvatik" olay

 

Kızın babası daha sonra NRK'ya yaptığı açıklamada “Kartal bir anda ortaya çıktı ve en küçük kızımızı yakaladı” dedi. Kendisi olay sırasında orada değildi, anne kuşun üzerine atlamış ve onu tutmuştu, ama bırakması için yırtıcı hayvanla epey mücadele etti. Bir komşu da olaya müdahale etti ve bu sırada yaralandı. Baba, “Saldırı sırasında orada bulunan anne ve büyük kardeşler için çok travmatikti” dedi.

 

Küçük kızın kurtarıldıktan sonra başının arkasına dikiş atılması gerekti ve yüzündeki çizikler kara kartalın saldırısını hatırlattı. Yırtıcı kuş vurularak öldürüldü. Av koruma müdürü Per Kare Vinterdal, kartalın kıza “bir av hayvanı” gibi davrandığını açıkladı. Anne ve bir komşusu daha önce altın kartalı sopalarla uzakta tutmayı başarmış, ancak yırtıcı kuş geri dönmeye devam etmişti.

 

Dört saldırı, arkalarında ne var?

 

İnsanların ağır yaralandığı üç saldırı Salı günü Tyin belediyesinde, Perşembe günü Glittertind'de ve Cuma günü Holtålen'de meydana geldi. Bu kasabalar birbirlerinden birkaç yüz kilometre uzaklıkta. Bir kaya kartal uzmanına göre, bunlar muhtemelen farklı kuşlardı.

 

Alv Ottar Folkestad dört saldırının da fotoğraflarını inceledi ve kaya kartalların davranışlarını “anormal” olarak tanımladı. Ona göre saldırganlar yuvadan yeni çıkmış kaya kartallardı. Kartal ayrıca çocuğa en son saldırdığında sadece bir yaşındaydı ve henüz avlanmaya başlamamıştı. Uzman, kartalların neden saldırdıkları konusunda sadece tahminde bulunabiliyor.

 

Uzman Folkestad'a göre geçtiğimiz hafta yaşanan saldırıların yırtıcı kuşların avlanma içgüdüsüyle hiçbir ilgisi yok. Kuşlar, insanları av olarak görmedikleri için açlıktan da saldırmıyor. Her ne kadar kartallar vahşi doğada kendilerine çok yaklaşıldığında korkabilseler de, bir avluda birkaç kişinin ortasında bir çocuğun saldırıya uğraması çok sıra dışı bir durum.

 

Uzman NRK'ya yaptığı açıklamada davranışı “saf saldırganlık” olarak tanımladı. Hayvanlar muhtemelen savunma pozisyonunda olduklarını hissetmiş ve bilinmeyen bir yaratıktan korkmuşlar. Ancak Folkestad, kartalın hasta olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Saldırılardan sonra bunun bir olasılık olduğunu belirtiyor. “Daha önce de hastalık durumlarında deniz kartallarında sapkın davranışlar gözlemlemiştik” diye açıklıyor.