Norveç Prensesi Martha'ya Ä°çki Üretimi SoruÅŸturması!

Norveç Prensesi Martha Louise hakkında kraliyet ünvanını kullanarak alkol tasarladığı gerekçesiyle soruÅŸturma baÅŸlatıldı

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Norveç Prensesi Martha Louise, iki yıl önce kraliyet görevlerinden feragat etse de ünvanını ticari olarak kullanması, başını derde soktu.

 

ABD'li niÅŸanlısı Durek Verrett ile gelecek ay evlenecek olan Martha Louise, adını içki ÅŸiÅŸesinde kullandığı için hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı. NiÅŸanlısıyla ortak proje olarak geliÅŸtirdikleri içki nedeniyle Norveç SaÄŸlık ve Sosyal Ä°ÅŸler Bakanlığı'na baÄŸlı SaÄŸlık ve Sosyal Ä°ÅŸler Dairesi'nin radarına takılan Prenses'in, kraliyet ünvanını ticari baÄŸlamda kullanmasına izin verilmiyor.

 

Martha Louise ile Durek Verrett, düÄŸünlerine özel olarak OHD firmasıyla içki tasarladı. Ä°çkinin etiketinde; "Bu cini Prenses Martha Louise ve Durek Verrett'in AÄŸustos 2024'te Geiranger'deki düÄŸünü için hazırladık" ifadesi yer alıyor. Ä°çkide Prenses Martha'nın adının kullanılması hukuki sorun yarattı. Prensesin sözcüsü Carina Scheele Carlsen, ünvanın kullanılmasının hata olduÄŸunu belirterek gelecek üretimlerden ibarenin kaldırılacağını söylemiÅŸti. Ancak yine de Prenses Martha, sorgulanmaktan kurtulamadı.

 

Ä°çki üreticisi ÅŸirketin, Norveç SaÄŸlık Ä°ÅŸleri Dairesi'ne yazdığı ve Norveç basınına yansıyan bir mektuba göre çift, etiket tasarım sürecine dahil oldu. Üretici ayrıca, düÄŸün için bir içki yapıp onu devlet tarafından iÅŸletilen alkol perakendecisinde satışa sunmanın da Prenses Martha'nın kendi fikri olduÄŸunu yazdı. Kraliyet ailesi, olaya iliÅŸkin yorum taleplerini reddetti. Norveç SaÄŸlık Ä°ÅŸleri Dairesi, Norveç'in alkollü içeceklerin reklamına yönelik yasağına uygunluÄŸu denetleme görevinin bir parçası olarak davayı inceleyeceklerini doÄŸruladı. Söz konusu mektubun soruÅŸturmanın bir parçası olarak deÄŸerlendirildiÄŸi, incelemelerle ilgili kararın aÄŸustos veya eylülde açıklanabileceÄŸi belirtildi. Prenses Martha, iki yıl önce kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrıldığını ve Hollywood'da 'ÅŸaman' olarak tanınan, alternatif terapist ve iÅŸ insanı Durek Verrett ile niÅŸanlandığını duyurmuÅŸtu.