Nohutun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda nohutun faydalarından bahsetti. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda nohutun faydalarından bahsetti. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda nohutun faydalarından bahsetti. 

 

Nohut insanoğlunun yemek haline getirdiği en eski baklagillerden biri ve günümüzde hala tüm kıtalardaki halkların sofralarında bulunuyor. Nohut 7500 yıldan fazla bir süredir geleneksel mutfakların bir parçası. Peki nohutu bu kadar popüler yapan nedir?

 

Nohut protein, B6 vitamini, C vitamini, demir, folat, manganez ve magnezyum  içerir. Protein kas oluşumu için gerekliyken magnezyum, manganez ve kalsiyum kemikleri güçlendirir. C vitamini beden dokularının gelişimi ve tamiri açısından önemlidir. Demir ve folat ise hamilelik sürecindeki bedene faydalarıyla bilinir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.