Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Yazar Alice Munro Hayatını Kaybetti!

Birkaç sayfada hem sonsuz küçük, hem de snsuz büyük bir evren inşa etmeyi, günlük hayatın çekilmezliğini ve kaderin duraklarını anlatmasını çok iyi biliyordu. Nobel  Edebiyat Ödülü kazanan ilk Kanadalı yazar olan Alice Munro 92 yaşında hayatını kaybetti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Penguin Random House Canada” yayınevi  Munro’nun Ontario eyaletinin Port Hope kentindeki evinde Pazartesi günü son nefesini verdiğini  açıkladı.

 

Öykü alanında ünlenen Munro, müthiş derinlikteki  kısa hikayeleri , Ontario kırsalında yaşayan sıradan insanların günlük hayatları, ruhların parçalanması ve özenle gizlenmeye çalışılan başarısızları anlatıyordu.

 

10 Temmuz 1931 tarihinde Ontario’nun Wingham kentinde doğan Alice Munro kırsal kesimde büyüdü ama heç kaçmanın özlemini kurdu.  Öğretmen olan annesi Parkinson hastalığına yakalanmıştı, babası ise hem tavuk, hem de tilki yetiştiriyordu. Yazar olmaya karar verdi. İlk öyküsü  daha öğrenciyken yayınlandı.

 

19’uncu yüzyılın ünlü Rus öykücüsü Anton Çehov ile mukayese edilen Munro, “Kendimi roman yazacak kadar yetenekli bulmadığım için öyküleri tercih ediyorum” diyordu.