Nihan Akın'dan Yepyeni Şarkı Yürü Be!

Uzun soluklu aradan sonra sahalara dönen ünlü şarkıcı Nihan Akın Yürü Be diyerek seyircilerini yine etkilemeyi başardı

 

Uzun soluklu aradan sonra sahalara dönen ünlü şarkıcı Nihan Akın "Yürü Be" diyerek seyircilerini yine etkilemeyi başardı. Daha önceki şarkısı "Duy Beni" ile senelerce tahtını koruyan akın tarzını ve duruşunu bozmadan müziğe tam gaz devam ediyor .

 

nihan akin dan yepyeni sarki yuru be

 

 

Nihan Akın kimdir ?

 

 

 

Nihan Akın kimdir? Nihan Akın ilk olarak 2006 yılında yaptığı albüm çalışmasıyla dinleyiciyle buluştu. Albümüne adını veren "Terk-i Diyar" ve "Üzgünüm" (Ben Bir Kez Sevenlerdenim...) şarkılarıyla müzik severlere sesini duyurdu.

 

Okul koroları, piyano, gitar ve solfej dersleri derken ilk olarak İstanbul Üniversitesi Türk Müziği bölümüne, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı MÜZİKOLOJİ bölümüne birincilik derecesiyle giren Nihan Akın, mezun olduktan bir süre sonra stüdyo ve sahne vokal çalışmalarına başladı. İlk albümünü FUAT GÜNER' in prodüktörlüğünde hazırladı. Yayınladığı bu ilk albümüyle 2006 yılının en iyi çıkış yapan şarkı ve şarkıcısı ödülüne layık görüldü.

 

Televizyonlarda ve radyolarda yer alan bir çok reklam müziğini de seslendiren şarkıcı 2009 yılında 'Başka Biri' isimli ikinci albümünü çıkardı. Nihan Akın Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarında öğretmenlik , "O Ses Türkiye'' yarışmasında vokal koçluğu yaptı. Kurumsal eğlence sektörünün önde gelen gruplarından "Grup Rönesans Orkestrası" bünyesinde solistlik yaptı. Bu sayede repertuarına İngilizce, Fransızca , İspanyolca , Portekizce, Yunanca, İtalyanca, Arapça ve Japonca gibi birçok farklı dilde şarkılar da ekledi.