New York'un En Ünlü Baykuşu Trajik Bir Kazada Hayatını Kaybetti!

Onun adı Flaco idi. New York’un ünlü Central Park’ındaki hayvanat bahçesinde doğdu. Avrasya kökenli bir baykuştu. Central Park hayvanat bahçesinde bir ziyaretçinin saldırısından sonra serbest bırakıldı. Ne yazık ki, geçen 23 Şubat’ta New York gökdelenlerinden birine çarpıp yere düştü ve öldü. 13 yaşındaydı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Baykuşun çarptığı gökdelende oturanlar hemen bir yardım kuruluşunu aradılar. Ancak hayvanı kurtarmak mümkün olmadı. New Yorklu'ların çok sevdikleri bir baykuştu. Çünkü inanılmaz bir hayat öyküsü vardı. Flaco 2 Şubat 2023’te Central Park hayvanat bahçesine giren biri tarafından serbest bırakıldı. Kafesini parçalayan ziyaretçi onun doğumundan 13 yıl sonra ilk kez kendi kanatlarıyla özgürce uçmasını sağladı. Hayvanat bahçesi görevlileri baykuşu yakalamaya çalıştı ama bşaramadı. Hayvan kaderine terkedildi.

 

Flaco kısa sürede New York’un yıldızı oldu. Halk ve turistler özgür yaşamını her gün görüntülediler. O nedenle trajik ölümü, sosyal medyada paylaşılan mesajlarda da görülebileceği gibi derin bir hüzüne yol açtı. Şimdi baykuş için Central Park’ta bir meşe ağacının gölgesinde bir anıt yapılması planlanıyor.