New York'un En Güzel Hotellerinden Birinde 5 Yıl Boyunca Bir Kuruş Ödemeden Kral Hayatı Yaşadı!

New York’ta yaşamak da, yolunuz düştüğünüzde otelde kalmak da ateş pahası. Ancak, Mickey Barreto adlı bir Amerikalı bu sorunu şeytanın aklına bile gelmeyecek bir planla aştı ve New York’un en ünlü otellerinden birinde 5 yıl boyunca bir kuruş bile ödemeden krallar gibi yaşadı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

New York’ta Madison Square Garden’ın iki adım ötesinde kentin en prestijli otellerinden “New Yorker Hotel”in muhteşem binası yükseliyor. Her ne kadar eski ününden epey şey yitirmiş olsa da, bugün bile kentin referans mekanlarından biri olarak gösteriliyor. Başta Muhammed Ali olmak üzere bir çok ünlü boksör maçları öncesinde ve sonrasında bu otelde kaldılar. Dahası, tarihin en büyük mucitlerinden olan Nikola Tesla orada10 yıl yaşadı. Ancak, Mickey Barreto adlı müşterinin durumu biraz farklı: Elini hiç cebine atmadan 5 yıl otelde kalmayı başardı.

 

Hikaye 2018 Haziran’ında başladı. Kız arkadaşıyla otele gelen Amerikalı, 1930’ların mimarisinin muhteşem özelliklerini taşıyan bini aşkın odalı otelde bir gece kalmak için yaklaşık 200 dolar ödedi. 40’lı yaşlardaki adam Los Angeles’ten geliyordu. Bir arkadaşı ona yerel yasalardaki bir açıktan söz etti: Buna göre, 1969’dan önce inşa edilmiş binalarda, odalardan birine yerleşen biri, 6 aylık bir kiralama talep edebiliyordu.

 

Bir gecelik oda ücretini ödeyen Michel Barreto artık kiracı olduğunu öne sürerek otelden 6 aylık süre istedi. Elbette talebi reddedildi. Ama yılmadı; hemen ertesi gün mahkemeye başvurdu. İlk aşamada yargıç talebini reddetti. Ama adam yılmadı, temyize gitti ve otelin avukatlarının katılmadığı bir duruşmada talebini kabul ettirmeyi başardı. Yargıç otel yönetimine Michey Baretto’ya odasının bir anahtarını vermesi kararına hükmetti. Otel yönetimi onunla kira sözleşmesini reddetti ama yargıcın kararı nedeniyle kapı önüne de koyamadı. Sonuç? Amerikalı hiç para ödemeden otelde kalmaya devam etti.

 

Onunla da yetinmedi; New York’un web sitesine gönderdiği sahte bir sözleşmeyle 1976’da satın aldığı bir organizasyon ile otelin tümünün sahibi olduğunu iddia etti. Mahkeme bu iddiayı reddetti. Amerikalı aldırmadı. 2023’te yeni sahte belgelerle binanın mülkiyetini ele geçirmeye çalıştı. İddiası: 2018’de onun otelin odasında kalabileceği kararını veren yargıç, dolaylı olarak otelin binasının sahibi olduğuna hükmetmişti. Nasıl? Cevap: Çünkü otelin bir odasının binanın tümünden koparıp atmanız mümkün değildi!

 

Binanın sözde sahibi olarak otelin çeşitli hizmetlerinden sğladığı gelirden pay istedi, diğer odaların konaklame ücretlerinden kendisine pay ödenmesini istedi, otelin işletme haklarının kendisine verilmesini talep etti. Mickey Barreto geçen hafta sahte belgelerle binanın mülkiyetini üzerine geçirmeye çalışmak suçlamasıyla tutuklandı. Barreto tepeden tırnağa silahlı polislerin oteldeki odasının kapısına dayanmalarından şaşkınlığa uğradığını söyledi.

 

Şimdi cezaevinde. Otel yönetimi de yıllar sonra derin bir nefes aldı.



Etiketler: