New York Times: 'İsrail'in Gazze Kara Harekatı Ertelendi!'

Amerika'nın ünlü yayın organı New York Times'ta yer alan habere göre İsrail Gazze'ye düzenleyeceği kara harekatını erteledi. 

 

Amerika'nın ünlü yayın organı New York Times'ta yer alan habere göre İsrail Gazze'ye düzenleyeceği kara harekatını erteledi. 

 

Duvar'ın New York Times'a dayandırdığı habere göre; İsrail'in Gazze'ye planladığı kara harekatının 'hava koşulları nedeniyle' ertelendiğini yazan NYT, İsrail ordusunun angajman kurallarının da esnetildiğini aktardı. ABD merkezli New York Times gazetesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik olası kara harekatının detaylarını aktardı. İsrail'in 'on binlerce askerle Gazze'ye girme' planı olduğunu yazan gazetede, "Saldırının, İsrail'in 2006'da Lübnan'ı işgal etmesinden bu yana gerçekleştirdiği en büyük kara operasyonu olması bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

 

'HAVA DESTEĞİ SAĞLAMALARI ZORLAŞACAK’

 

Harekatın, bu hafta sonu gerçekleşmesinin öngörüldüğü ancak 'hava koşulları nedeniyle' birkaç gün ertelendiği ileri sürüldü. Gazeteye konuşan ordu yetkilileri, İsrailli pilotların ve drone operatörlerinin kara kuvvetlerine hava desteği sağlamasını zorlaştıracak hava koşulları nedeniyle harekatın birkaç gün ertelendiğini söyledi. Buna göre, İsrail'in olası kara harekatının piyadelerin yanı sıra tanklar, istihkamcılar ve komandolardan oluşacağı belirtildi.

 

İsrail ordusundan kara harekatın ne zaman başlayacağına ilişkin resmi bir açıklama gelmediğini hatırlatan NYT, Gazze'ye baskınların sürdüğüne işaret etti.

 

TÜNELLER KRİTİK ÖNEMDE

 

İsrail'in 'Gazze Metrosu' adını verdiği Hamas'a ait tünel ağının kritik önemde olduğu belirtilirken, Hamas'ın giriş noktalarına ve dar sokaklara bubi tuzakları ve el yapımı bombalar koymuş olabileceği aktarıldı. Gazeteye konuşan bir Hamas yetkilisi ise, Gazze'nin kuzeyindeki gizli tünel açıklıklarından aniden çıkarak İsrail güçlerini pusuya düşürmeyi planladıklarını ileri sürdü.

 

ANGAJMAN KURALLARI ESNETİLDİ

 

NYT'ye konuşan subaylar, İsrail ordusunun angajman kurallarının gevşetildiğini ve 'şüphelilere ateş açmadan önce daha az kontrol yapmasına izin verildiğini' de dile getirdi. Subay Albay Golan Vach'a göre, İsrail'in son hava saldırılarının Gazze'de neden olduğu geniş çaplı hasar nedeniyle, askerlere son günlerde yıkık kentsel ortamlarda savaşmalarına yardımcı olmak için ek eğitim verildi.