New York'ta Bir Çatı Dubleksi 149.5 Milyon Dolara Satıldı! Kimin Aldığı Bilinmiyor!

New York’ta Central Park manzaralı 1.160 metrekarelik bir çatı katı sonunda müÅŸteri buldu. Konut, “Milyarderler yakası” denilen ve son derece lüks rezidanslardan oluÅŸan gökdelenlerin yükseldiÄŸi bölgede yer alıyor.

 

“The Central Park Tower” 472 metre yüksekliÄŸiyle New York’un en ünlü gökdelenleri arasında sayılıyor. “Miilyarderler yakası” denilen bölgede bulunan gökdelenin inÅŸaatı 2022’de tamamlandı ve 180 dairesinde yaÅŸam baÅŸladı. 107 ve 108’inci katları kapsayan dubleks daire ise geçtiÄŸimiz günlerde alıcı buldu. Ancak müÅŸterinin kimliÄŸi bilinmiyor.

 

Dubleks dairenin baÅŸlangıç fiyatı 175 milyon dolar olarak belirlendi. Ama bu fiyata alıcı çıkmayınca, 149,5 milyon dolara indirildi. Dubleksin satışına aracılık eden “Extell Development”in patronu Gary Barnett, satış fiyatının istenen rakamın biraz altında olduÄŸunu açıkladı.

 

new york ta bir cati dubleksi 149 milyon dolara satildi kimin aldigi belli degil

 

Bu dubleks, New York’ta son bir yılda 100 milyon doların üstünde satılan ilk konut oldu. Bu tür yüksek tutarlı son satış 2022’de Amerikalı milyarder Daniel Och’un dairesi olmuÅŸtu ve 190 milyon dolara el deÄŸiÅŸtirmiÅŸti.

 

Bununla birlikte Och’un dairesinin New York’ta satılan en pahalı konut olmadığını belirtelim. Rekoru yine “Milyarderler Yakası”nda yer alan bir dairenin Ken Griffin tarafından 238 milyon dolara satın alınmasıyla kırıldı.

 

“The Central Park Tower”da yuvarlak rakamla 150 milyon dolara satılan dubleksin tavan yüksekliÄŸi 9 metre. New York ve Central Park manzaralı dublekste 7 yatak odası bulunuyor. Ayrıca 8 banyo, bir kitaplık, bir oyun salonu, 2 ofis, muhteÅŸem bir mutfak, yemek salonu, ayrıca davetlerde devreye sokulabilecek ikinci mutfak yeni sahiplerini bekliyor.

 

24 saat uyumayan New York’un gürültüsü bu dublekse kadar ulaşıyor mu? Hayır, bu kadar yükseklikte yer alan dublekste hiçbir ses iÅŸitilmiyor.