New York Belediye Başkanı Bir Türk Yetkiliden Lüks Seyahat Ve Menfaatler İçin Suçlandı!

New York Belediye Başkanı ''Bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve menfaatler'' için suçlandı

 

New York, 26 Eylül (Hibya) - New York Belediye Başkanı Eric Adams, bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve diğer menfaatler sağladığı savıyla suçlandı.

 

CNN'nin haberine göre New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet ve banka dolandırıcılığı da dahil olmak üzere 5 federal kamu yolsuzluğu suçlamasıyla itham edildi. Perşembe sabahı açıklanan 57 sayfalık iddianameye göre New York Belediye Başkanı Eric Adams rüşvet, telefon dolandırıcılığı, komplo ve yabancı uyruklulardan kampanya katkısı istemekle ilgili beş federal suçlamayla itham edildi.

 

İddianame, Brooklyn İlçe Başkanı olduğu 2014 yılına kadar uzanan yasadışı olduğu iddia edilen eylemlere kadar uzanıyor.

 

İddianamede, "Adams yaklaşık on yıl boyunca, zengin yabancı iş adamlarından ve kendisi üzerinde nüfuz sahibi olmak isteyen en az bir Türk hükümet yetkilisinden lüks uluslararası seyahat gibi uygunsuz değerli menfaatler sağlandı ve kendisi de kabul etti" deniliyor.

 

İddianamede, özellikle, bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve diğer menfaatler aldığı ve daha sonra New York İtfaiyesi'ne bir Türk konsolosluk binasını yangın denetimi olmadan açması için baskı yaptığı belirtiliyor. New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyerek iddianameyi açıklayacak.

 

Adams yaptığı açıklamada suçlamalar karşısında şaşırmadığını ve kamuoyunu "herhangi bir yargıya varmadan önce savunmamızı dinlemeyi beklemeye" teşvik ettiğini belirterek, iddianame ışığında günlük sorumluluklarını değiştirmeyeceğini sözlerine ekledi.



Etiketler: