New Scientist Dergisi'nin Kitapları Artık Türkiye'de!

Ünlü İngiliz dergisi New Scientist'in kitapları artık Say Yayınları aracılığıyla Türkiye'de de okunabilecek. 

 

Ünlü İngiliz dergisi New Scientist'in kitapları artık Say Yayınları aracılığıyla Türkiye'de de okunabilecek. Ünlü İngiliz dergisi New Scientist'in "Beynimiz Nasıl Çalışır?", "Evren Nasıl Ortaya Çıktı?" kitapları artık Say Yayınları tarafından basılarak Türkçe olarak okunabilecek.

 

"Beynimiz Nasıl Çalışır?"'ın içeriğinde neler var? 

 

New Scientist'in Türkçe'ye çevrilen "Beynimiz Nasıl Çalışır?" kitabı beynimizin içinde olup bitenleri, önemli araştırmacıları ve teknolojideki gelişmelerin beyin araştırmalarına nasıl katkı sağladığını anlatırken, beyin ile ilgili ilginç bilgiler veriyor. Örneğin Einstein'ın beyninin 1230 gram ağırlığında olduğunu ve ortalama bir erkek beyninin ağırlığı olan 1400 gramdan biraz daha hafif olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya 1921’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü almaya hak kazanan Anatole France’ın beyninin 1017 gram olduğunu biliyor muyduz? "Beynimiz Nasıl Çalışır?" kitabında bu ve bunun gibi bir çok ilginç bilginin yanı sıra beynin içinde gerçekleşen olayları, önemli araştırmaları ve teknolojideki gelişmelerin beyin araştırmalarına etkisini bulabilirsiniz. 

 

"Evren Nasıl Ortaya Çıktı?"nın içeriğinde neler var? 

 

New Scientist'in Türkçe'ye çevrilen "Evren Nasıl Ortaya Çıktı?" kitabında Einstein’ın çalışmalarının evrenin neden bu durumda olduğu sorusuna nasıl yanıtlar verdiğini, evrenin %95’lik kısmının kayıp oluşuna nasıl bir açıklama getirdiğini, fizikçilerin kütle çekiminin sırlarını keşfetmekte ne denli büyük mesafeler kat ettiklerini ve kara deliklerin nasıl olup da her şeyin teorisinin anahtarını içerdiğini öğreneceksiniz.

 

İşte Say Yayınları'nın Türkçe'ye kazandırdığı o iki eser;