Neden Zencefil Çayı İçmeli?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda neden zencefil çayı içilmesi gerektiğini anlatırken, zencefil çayının faydalarından bahsetti. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda neden zencefil çayı içilmesi gerektiğini anlatırken, zencefil çayının faydalarından bahsetti. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda neden zencefil çayı içilmesi gerektiğini anlatırken, zencefil çayının faydalarından bahsetti.

 

Dünyaya Çin'den yayılmış olan zencefil geleneksel Çin tıbbında çeşitli sağlık sorunlarına karşı en çok kullanılan bitkilerden biri. Zencefil sindirim sorunlarına, mide ağrısına, hazımsızlığa iyi gelir. Zencefilin, hamilelik, kemoterapi, deniz tutması gibi farklı nedenleri olan her türlü mide bulantısına iyi geldiği bilinmektedir.

 

Zencefilde bulunan en önemli bileşen "gingerol” çok güçlü bir iltihap önleyici ve antioksidandır. Taze zencefilde bulunan gingerol bileşeni kanseri büyük ölçüde engellemektedir. Minnesota Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan bir araştırma sonucuna göre gingerol, rahim kanseri hücrelerinin büyümesini durdurmaktadır.

 

Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterolü düşürür ve ağrı kesici özelliğe sahiptir. Ayrıca kalp hastalıkları, astım ve diyabete karşı koruma sağlar. C vitamini, magnezyum ve daha pek çok minerali barındıran zencefil genel sağlığa iyi gelir, parazitleri ve mikropları öldürür. Kas ağrılarını ve soğuk algınlığını giderir. Tüm bu etkilerden faydalanmak ve keyifli içimi olan bir kış çayı denemek isterseniz şu üç zencefil çayı tarifini deneyebilirsiniz.

 

Tarif 1 - malzemeler:

 

Çeyrek çay kaşığı öğütülmüş zencefil

Çeyrek çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal

Hindistan cevizi sütü

Damak zevkinize uygun miktarda organik bal

Bir bardak su

 

Hazırlanışı:

Öncelikle suyu kaynatın. Zerdeçal ve zencefili ekleyerek 8 ila 10 dakika bekleyin. Ardından hindistan cevizi sütü ve bal ekleyin. Süzdükten sonra çayınız hazırdır. İkinci tarif özellikle kilo vermek isteyenlere tavsiye edilir.

 

Tarif 2 - malzemeler

 

Yarım çay kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı doğranmış zencefil

Yarım çay kaşığı siyah çay yaprağı

Damak zevkinize uygun miktarda organik bal

 

Hazırlanışı:

Suyu ısıtın. Su biraz ısındığında zencefil ekleyin. Su kaynamaya başladığında limon suyu ve biraz bal ekleyin. Ateşi söndürüp iki dakika kadar demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra çayınız hazırdır. Üçüncü tarif soğuk kış aylarında ailecek içinizi ısıtacak, mis kokulu bir çay

 

Tarif 3 - malzemeler

Yarım litre su

Bir tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil

Çeyrek limon

Çeyrek portakal

3 diş karanfil

Damak zevkinize uygun miktarda organik bal

 

Hazırlanışı:

 

Limon ve portakalı küçük dilimlere bölün. Yarım litre suyu kaynattıktan sonra öğütülmüş zencefil, limon ve portakal dilimlerini suya atın. Ardından karanfil taneleri ve balı da ekleyerek karıştırın. Ocağın alını kapatarak on dakika demleyin. Çayınız hazırdır.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.