Necip Fazıl Kısakürek'in 'Bir Adam Yaratmak' Eseri Film Oluyor! Engin Altan Düzyatan Canlandıracak!

Necip Fazıl Kısakürek'in Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri kabul edilen ‘Bir Adam Yaratmak' eseri, tiyatro oyunundan sonra film oluyor. Yapımda ‘Hüsrev'i Engin Altan Düzyatan oynayacak.

 

Akşam'da yer alan habere göre; Necip Fazıl Kısakürek'in William Shakespare'nin 'Hamlet'i ile kıyaslanan eseri 'Bir Adam Yaratmak' beyazperdede izleyiciyle buluşacak. Kısakürek'in 'Bugüne kadar yazdığım eserler arasında en bağlı olduğum eserim' dediği eseri 1937-1938 yıllarında Muhsin Ertuğrul tarafından ilk kez Şehir Tiyatrolarında sahnelenmişti.

 

Oyunda "Hüsrev" karakterini de Ertuğrul canlandırmıştı. Eserdeki "Hüsrev" karakterini sinema filminde ise oyuncu Engin Altan Düzyatan oynayacak. Filmin yapımcılığını Filimetre Medya Yapım üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Murat Çeri oturuyor. Çekimlerine 7 Ekim'de İstanbul'da başlanacak filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Altan Erkekli, Serpil Tamur, Deniz Barut, Hakan Meriçliler, İsmail Hakkı, Murat Serezli, Gülper Özdemir ve Caner Topçu bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği film aynı zamanda festivallerde yarışacak.