Murat Soner'den Türk Dizilerinde Yaşanan Kadına Şiddete İsyan!

Youtube'da yayınladığı sinema ve TV eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda son yıllarda Türk dizilerinde RTÜK kontrolünde yaşanan kadına şiddet sahnelerine "Yeter" dedi. 

 

Youtube'da yayınladığı sinema ve TV eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda son yıllarda Türk dizilerinde RTÜK kontrolünde yaşanan kadına şiddet sahnelerine "Yeter" dedi. Artık ciddiyetle YETER! demenin vakti geldi, çünkü memlekette artık kadına şiddetin sınırları da aşıldı. 

 

Ünlü Youtuber konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Şimdi diyebilirsiniz ki bu kadar ciddi ve bir toplumun en acı gerçeklerinden birinden konuşurken de yine dizilerden mi bahsedeceksin? Tabi ki gerçek hayatta kadına uygulanan şiddetin sorumlusu direkt olarak Türk dizilerindeki şiddettir demeyeceğim. Hepimiz biliyoruz ki bu bir eğitim meselesi. Ama sinüs, kosinüs veya logaritma eğitiminden bahsetmiyorum. İstatistiklere göre okumuş olmak da yetmiyor. Bahsettiğimiz aileden başlayan eğitim.

Çocukluktan itibaren benim oğlum erkek be, bütün kızlar peşinde, gördün mü nasıl sağlam yumruk atıyor dayısı, gördün mü ne güzel sallıyor amcası, sen erkeksin yaparsın, erkektir elinin kiridir, şehzadem, paşam diyerek büyütülmüş ve bütün kadınların erkeklerin egosunu okşayacak bir ürün olarak bu dünyaya getirildiğine inandırılmış erkekler de varken bu memlekette, yaşananlar çok üzücü ama hiç de şaşırtıcı değil maalesef.

 

Ailelerinden bunu görenler de yine bunları uyguluyor çocuklarına. Tabi ki buna okullardaki profesör olmak üzerine kurgulanmış ama insan olmak üzerine zerre yarar sağlamayan eğitimin yetersizliği de eklenince ortaya bunlar çıkıyor.

 

Ve işte şimdi, tüm bu eğitimsizlikle izlenen ve kadına şiddetin içine yuva yaptığı yerli dizilerin bu "insanlar" üzerinde ne kadar etkili olabileceğini düşünün.

 

Hiç kimse bana toplumun kanayan yarasına parmak basıyoruz, kadına şiddete dikkat çekiyoruz zırvalarıyla gelmesin. Adam gibi çıkıp diyin ki çok güzel reyting yapıyor. Diyelim ki 1 dizi, oldu ya, gerçekten dikkat çekmek için yaptı, ya diğerleri?

 

Ve işte buyurun son yıllarda RTÜK kontrolündeki televizyon kanallarında yaşananlar..." ifadelerini kullanırken, son yıllarda ülkemizde kadına uygulanan şiddet karşısında sessizliğini bozdu. 

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.