Müge Anlı Ahsen Nur Yıldırım Olayında Bakanlık Devreye Girdi!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ailesini bulmak için yer alan Ahsen Nur Yıldırım'ın, evlatlık verilmiş ya da terk edilmiş pek çok kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı. Baba Mustafa Türel kabul etmediği bırakılan çocuklar olayıyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi.

 

Yayını ihbar kabul eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ahsen Nur Yıldırım'ın babası Mustafa Türel hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bir haftadır işlenen kayıp çocuklar olayıyla ilgili olarak baba Mustafa Türel hakkında suç duyurusunda bulundu. Canlı yayında yapılan açıklamada; "Aile hukukundan kaynaklı yükümlülüklerin ihmalinden" dolayı Bakanlık olarak bugün baba Mustafa Türel hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ayrıca; ortada olan çocuklar ile de iletişime geçmek istedikleri belirtildi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Ahsen Nur Yıldırım isimli genç kız, 21 yıl önce kendisini camii avlusuna bırakan ailesini bulmak için Müge Anlı'nın canlı yayınına konuk olmuştu. İlerleyen bölümlerde Ahsen Nur Yıldırım'ın kendisi dışında; bir kız kardeşinin komşularına evlatlık verildiği, bir kardeşinin çeşme başında doğduğu ve çok yaşamadan vefat ettiği, bir kardeşinin Almanya'ya evlatlık verildiği, bir başka kız kardeşinin yurda verildiği, bir kardeşinin daha doğduğu ancak eve geri getirilmediği bunun dışında da annesinin 1998 yılında doğum yaptığı ancak kendi iradesi dışında, doğum yaptığı klinikte bırakılan bir oğlu olduğu, babasının resmi nikahlı eşinden bir ağabeyi ve bir ablası olduğu ve tüm bu olaylar yaşanırken annesinin yanında büyüyen ve zor bir çocukluk geçiren bir ablası olduğu ortaya çıkmıştı. Yine gelen ihbar ve iddialar arasında; Ahsen Nur Yıldırım'ın 2010 yılında gizli kalpten vefat eden annesinin ve trafik kazası sonucu vefat eden anneannesinin geçim sıkıntısı dolayısıyla dilenmek zorunda kaldığı ve annesinin akli melekelerinin de sağlıklı olmadığı bilgisi de vardı.