Moda Haftalarında Öne Çıkan Trendler! Sakın Kıyafetlerinizi Atmayın! İşte Gündemdeki Moda Trendleri!

Birbiri ardına Moda haftaları düzenlemeye devam ederken, 2022-2023 moda haftalarında ortaya çıkan trendlerle eski kıyafetlerinizi değerlendirebilir ve modaya uyum sağlayabilirsiniz. İşte 2022-2023 modasında gündemdeki moda trendleri..

 

Birbiri ardına Moda haftaları düzenlemeye devam ederken, 2022-2023 moda haftalarında ortaya çıkan trendlerle eski kıyafetlerinizi değerlendirebilir ve modaya uyum sağlayabilirsiniz. İşte 2022-2023 modasında gündemdeki moda trendleri.. 

 

Pantolon üzeri elbiseler! 

 

90'lar ve 2000'li yılların başına baktığınızda pantolon üzerine elbise giymenin çok sık rastlanılan bir durum olduğuna tanık olursunuz. Neredeyse 20 yıl öncenin modası, yakın zamanda gerçekleşen moda haftalarında görülüyor. 

 

Kargo pantalon modası!

 

Kargo pantolon, kargo cepler ve çok daha fazlası, 2000'li yılların vazgeçilmez furyalarından biriydi. Kargo pantolonlar son birkaç yıldır yavaş yavaş geri dönerken, kargo cepli elbiseler gibi pek çok yan etkiyi de yanında getiriyor. 

 

Kabarık etekler!

 

Kabarık etekler çok şık bir seçenek olsa da modanın sürekli değişmesiyle son yıllarda balık etek modelleri daha revaçtaydı. Fakat dediğimiz gibi moda sürekli kendini yenilediği için kabarık etekler hızla geri döndü.

 

Culotte Pantolon!

 

Bu moda akımı için çok eskilere gitmemiz gerekiyor. 1890'lı yılların sonlarında kadınların spor yapmak için sıklıkla tercih ettiği culotte pantolonlar, hem rahat hem de bir o kadar şık! 

 

Kuyruklu elbiseler!

 

19. yüzyıl modası denildiğinde abartılı uzunluktaki kuyruklu elbiseler vazgeçilmezdi! 20. yüzyılda modası geçen bu kuyruklar, son dönemde özellikle önemli kırmızı halılarda tekrardan trend oldu. 

 

Yırtık kıyafetler!

 

70 ve 80'li yıllardaki punk kültürünün bir parçası olan yırtık kıyafetler, günümüzde tekrardan gündeme geldi! Öyle ki yırtık pantolon modası yerini tişört ve ceketlere bile bıraktı!

 

Balon kollar!

 

Balon kollar yüzyıllardır kadın giyiminde moda olsa da son dönemde pek gündemde değildi. Yine de asla eskimeyen bir trend olan balon kollar, moda haftalarında sık sık görülenler arasında. 

 

Uzun eldivenler!

 

1800'lü yıllarda ortaya çıkan uzun eldivenler, bir dönem her elbisenin yanında resmen şarttı! Günümüzde uzun eldivenler gündelik hayatta yer almasa da kırmızı halılarda sıklıkla gözümüze çarpıyor!

 

Croplar!

 

70'lerin modası kısa üstler, günümüzde tekrardan çok popüler! Özellikle yüksek bel pantolon ve şortlarla kombinlenen croplar, son birkaç yılın yükselen moda değerli oldu. 

 

Elbise içine tişört!

 

90'lı yılların en popüler akımlarından elbise içine giyilen tişörtler, son dönemde o kadar sık tercih ediliyor ki yeniden moda oldu desek yanılmış olmayız! 

 

Yüksek bel pantolon!

 

80'lerde çekilen herhangi bir filmi açtığınızda rahatlıkla yüksek bel pantolon görebilirsiniz. 2000'lerin başındaki düşük bel pantolon modasının ardından ilaç gibi gelen yüksek bel pantolonlar, şimdilerde boyfriend ve mom jean gibi farklı çeşitleriyle karşımıza çıkıyor. 

 

File kıyafetler!

 

2000'lerde filelerle donatılmış kıyafetler çok moda olsa da bu moda da azalarak bitmişti. 2017 yılından itibaren tekrardan gündeme gelen file kıyafetler, fileli pantolonlar ve tişörtlerin yanı sıra elbise modelleriyle de karşımıza çıkıyor. 

 

İspanyol paça pantolon!

 

70'li yıllarda hep erkekler hem de kadınlar için unutulmaz bir moda trendi olan İspanyol paça pantolonlar, 2010'u yıllarda tekrardan moda olarak gündeme gelmişti. 

 

Oversize mont ve kabanlar!

 

80'li yıllarda çekilmiş aile fotoğraflarına baktığımızda anne ve babalarımızın büyük beden kıyafetlerle poz verdiğini illa görürüz. Oversize mont ve kabanlar, özellikle rahatına düşkün kişiler için şahane bir geri dönüş oldu! 

 

Choker kolyeler!

 

1990'lı yıllarda popülerliğinin altın çağını yaşayan choker kolye, bir dönem öylesine talep görüyordu ki takmayanlar yadırganıyordu. Bu güzide takımız son yıllarda tekrardan gündeme geldi.

 

Kaynak: Onedio



Etiketler: