Mitsubishi Bir Trafik Kazasında 1 Milyar Dolar Tazminata Mahkum Oldu!

Japon otomobil üreticisi “Mitsubishi Motors”, ABD’de kendi araçlarından birinin karıştığı kaza nedeniyle 1 milyar dolar tazminata mahkum olduğunu açıkladı, “Bu cezayı kabul etmiyoruz ve Kuzey Amerika’daki şirketimiz temyize gidecek” dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

ABD’de trafik kazalarında tazminatların mahkemeler tarafından bir milyon doların üstünde belirlenmesi oldukça sık rastlanan bir durum. Ancak, “Mitsubishi Motors” verilen ceza gerçekten bir rekor oluşturuyor. Tazminat davası 2018’de başladı. Ondan bir yıl önce Pensilvanya eyaletinde meydana gelen bir kazayla ilgiliydi.

 

“Mitsubishi 3000 GT” model” bir arabayı kullanan Francis Amasagu adlı sürücü önündeki aracı geçmek isterken spor model kendi arabasının kontrolünü kaybetti. Sürüce kazada 2 ayağını ve 2 elini kullanamaz duruma geldi. Yani felç!

 

Mahkeme sürücünün eşi nin tazminat talebiyle dava açmasını kabul etti. Francis Amasagu’nun  karısına  göre, eşinin felç kalmasına neden olan kazaya, “Mitsubishi” otomobilin güvenlik kemerinin  çalışmaması neden olmuştu. O nedenle aracın üreticisi bundan sorumlu tutulmalıydı.

 

Mahkeme kararı açıklanınca TokyoBorsası’nda “Mitsubishi”nin hisseleri bir seansta yüzde 4,4 değer kaybetti. 2022’de de ABD otomotiv devi “Ford”,Georgia eyaletinde bir aracındaki üretim hatası nedeniyle bir çift hayatını yitirince, 1,7 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.