Mimar Şenol Gökner'den Ulusal Konut Projesi İle İlgili Açıklama!

Son dönemde yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü mimar Şenol Gökner, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Ulusal Konut Projesi'nin nasıl ortaya çıktığından bahsederken, yapılması gerekenleri ve projenin amacını anlattı. 

 

Son dönemde yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü mimar Şenol Gökner, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Ulusal Konut Projesi'nin nasıl ortaya çıktığından bahsederken, yapılması gerekenleri ve projenin amacını anlattı. 

 

Mimar Şenol Gökner konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

 

 

Duyuru:

 

UKP Fikir Kümelerindeki arkadaşlarımız için duyuru:

 

UKP (Ulusal Konut Projesi) milletimizin güvenilir ve insani barınma ihtiyacından doğmuştur. Onlarca yıldır süren yanlış politikalar ve rant temelli konut üretme ve plansız şehirleşme durumu toplumumuzun mağduriyeti ille sonuçlanmıştır. Erişilmez hale gelen güvenilir ve insani konut ihtiyacı pandemi ve deprem sebebi ile bir anda ulusal bir konut krizine dönüşmüştür.

 

Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi halkımız da müstakil, az katlı sosyal konutları talep etmekte, planlı şehirlerde güven içinde yaşamak istemektedir.

 

Bu bağlamda bu yüksek talebin mevcut şehirler üzerinden çözülmesi hem hukuki açıdan hem de fiziksel açıdan mümkün görünmemektedir.

 

UKP olarak amacımız;

 

1-Kamuoyu oluşturarak halkımızın müstakil konutlara ve planlı şehirlere olan talebini arttırmak,

2- Devletimizin gerekli planlamayı yaparak, ihtiyaç kadar yeni modern, çevre dostu, planlı yerleşim alanlarını köy-kasaba-şehir ölçeğinde ele almasını sağlamak,

3-Halkımıza kendi konutlarını üretmesi için bu yeni şehirlerde ücretsiz arazi kullanım hakkı tanımlanmasını sağlamak,

4- Sosyal konut üretimindeki tüm vergi ve harçların kaldırılmasını sağlamak,

5- Büyük şehirlerin yükünü bu yeni şehirlere aktararak, yeniden planlanmasını ve dönüşümünü imkanlı kılmaktır.

Bu süreçte Fikir kümelerine düşen görev;

1-Bu amaçlar doğrultusunda halkımızı bilgilendirmek,

2-Köy ölçeğinden kasaba ve şehir ölçeğine kadar Cumhuriyetin yeni yerleşim sistemi için kendi uzmanlık alanları üzerinden veri toplamak,  fikir ve proje üretmek,

3- Bu veriler ile “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Yeni Şehircilik Vizyonu” dokümanının içeriğini oluşturmaktır.

Bu doküman halkımız ile paylaşılacak ve ülkemizin yen yüzyılda kendi zihinsel devrimi için bir kılavuz halini alacaktır.

 

Çalışmalarınıza bu bağlamda başlayabilir, kendi içinizde lider ve sözcülerinizi seçerek, asistan arkadaşlarımızın yönlendirmesi ile topluluğun çalışmaları ile entegre edebilirsiniz. Bu konuda ana çerçeve çizilmiş olup, görev sahiplenenindir. Asistan Arkadaşlarımız, Ahmet bey, Çağrı bey, Sena hanım ve Ömer Faruk bey sizlere her konuda gerekli yardımı sağlayacaktır.

 

Saygılarımla

Şenol GÖKNER

Mimar

 

mimar senol gokner den ulusal konut projesi ile ilgili carpici aciklama