Mikro Dalga Fırına Hangi Tür Yiyecekler Konmalı? Hangi Türler Konmamalı?

Ä°ster buzluktan çıkardığınız bir yiyeceÄŸi çözmek, isterse bir yemeÄŸi ısıtmak için olsun, mikro dalga fırınlar ev hanımlarının mutfaktaki en önemli yardımcılarından biri.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bununla birlikte ihtiyatlı olmak gerekiyor. Çünkü mikro dalga fırına her ÅŸey konamıyor. Evet, gerçekten mikro dalga fırınlar mutfakta epey zaman kazandırıyor, tabii bazı kurallara uyulursa. Bu kuralların başında plastik tabaktaki yiyeceklerin kesinlikle mikro dalga fırında ısıtılmaması geliyor.

 

Ä°kincisi, alüminyum folyoya sarılı yiyecekler de mikro dalga fırına konumamalı; çünkü tutuÅŸabilir veya kısa devre yapabilir. “Fast-food” sipariÅŸ ettiyseniz, ısıtmak için onları kağıt poÅŸetlere koyarak mikro dalga fırında ısıtın.

 

Buna karşılık, cam veya seramik tabakların mikro dalgada ısıtılmasının hiçbir sakıncası veya tehlikesi yok. Bununla birlikte fayans tabaklarınız çok eskiyse çatlama riski oluÅŸabilir.

 

Yiyeceklere gelince; pek çoÄŸu mikro dalganın sıcaklığına dayanıyor. Bununla birlikte, marul, ıspanak ve lahana gibi yiyeceklerin mikro dalgadan uzak tutulması daha doÄŸru olur. Çünkü ısıtılırken kıvılcım yayabilirler.

 

Son bir uyarı: Koyu sosları da mikro dalgada ısıtmayın. Çünkü sıcaklığın etkisiyle fırınınızı sos içinde bırakabilir.  Çünkü sıcaklığın etkisiyle fırınınızı sos içinde bırakabilir. Yumurta piÅŸirmek veya yumurtalı yemekleri ısıtmak için de ocakları tercih edin. Çünkü onlar da sıcaklığın etkisiyle tüm fırını kirletebilir.