Michael Jackson'un Çocukları Neden Hala Mirasa Ulaşamadılar?

Michael Jackson’un ölümünden 15 yıl sonra çocukları ünlü babalarının mirasından bir dolar bile alamadılar.

 

Üç çocuk, yani Prince, Paris ve Bigi Jackson ile Michael Jackson’un annesi Katherine, hukuki sorunlar nedeniyle dondurulmuş veya bloke edilmiş olan mirastan hala paylarına düşene sahip olmanın düşlerini kuruyorlar. Ancak hukuki  sorunlar çözülmedikçe, Michael Jackson’un mirasının kilit altında kalacağı açıklandı.

 

Sorunun kaynağında Jackson’un mirasının vergi beyannamesi bulunuyor. ABD vergi yetkilileri, mirası oluşturan aktiflerin değerinin düşük beyan edildiğini tespit ettiler.Yetkililere göre ödenmesi gereken birikmiş vergi ve cezaların tutarı 700 milyon dolara ulaşıyor. Ancak, Jackson ailesi bu tutara itiraz ediyor. Jackson’un çocukları ve annesi 2021’de görülen bir davada itirazlarını anlattılar ve kazandılar.

 

Ancak vergi idaresine ödenmesi gereken tutar için mahkeme herhangi bir karar vermedi.O nedenle vergi idaresinin ve Jackson’un varislerinin oturup bir anlaşmaya varmaları gerekiyor. Bu anlaşma sağlanıncaya kadar hem miras, hem de mirasın getirileri devletin elinde bulunuyor. Jackson’un varisleri vergi idaresinden sadece hayatlarını sürdürebilecekleri kadar bir gelir alabiliyorlar.

 

Hem sonra tek sorun bu değil: “Sony” Jackson’un müzik kataloğunun yarısını mirasını yönetmekle görevlendirilen kuruldan 600 milyon dolara satın aldı. Jackson’un annesi mahkemeye başvurup bu anlaşmayı iptal ettirmek istedi. Ancak davayı kaybetti. Şimdi temyize gidecek. Bu da miras kargaşasını daha da uzatacak.

 

Çünkü çocuklardan Bigi Jackson, büyük annesine karşı  dava açtı. Çünkü babaanne, Jackson’un mirasından bugün kadar 50 milyon dolar tırtıkladı ve çocukların mirası kullanmalarını önlemeye çalışıyor. Dava sürüyor. Ve, Jackson’un çocukları sorunun kaynağında mirası devlet adına yönetenlerin değil, büyük annenin bulunduğunu sonunda farkettiler.