Merkez Bankası'nın Aralık Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Belli Olacak?

Merkez Bankası'nın Aralık ayı faiz kararı ne zaman belli olacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Aralık ayı için faiz kararı 21 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak. Peki Faiz kararı için beklenti nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Sözcü'de yer alan habere göre; Seçimlerin ardından 3,150 baz puan faiz artışına giden Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta gerçekleşecek yılın son toplantısında %40 seviyesindeki politika faizinde artışa devam etmesi bekleniyor. Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı 21 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00'da açıklanacak. Dolar/TL yaklaşık dört aydır günlük sınırlı yükseliş trendi ile gördüğü 29.0665 tarihi zirvesinin hemen altında 29 civarında haftaya başladı. Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklanacak faiz kararı haftanın en önemli gündem maddesi olarak takip edilecek.

 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

 

Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı 21 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00'da açıklanacak.

 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ KAÇ?

 

Reuters anketine göre TCMB'nin bir haftalık repo faizini 250 puan artışla %42.5'e çekerek sıkılaştırma sürecinin son adımlarını atması bekleniyor. Kasım ayında beklentilerin üzerinde faiz artışı yapan TCMB dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını belirtmişti. Parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve kısa zamanda sıkılaştırma tamamlanacak. Sıkılık ise gerektiği müddetçe sürdürülecek. Dolar/TL, yaklaşık dört aydır süregelen günlük sınırlı yükseliş eğilimi ile geçen hafta 29.0665 tarihi zirvesine kadar yükseldikten sonra Fed kararının da desteğiyle haftayı 29 civarında tamamladı. Dolar/TL bu haftaya da 29 civarında başlıyor. Türkiye'yi B3 notu ve "durağan" görünüm ile derecelendiren Moody's Cuma günü rutin güncelleme tarihinde değerlendirme yapmadı.