Meral Akşener Masada Yerini Aldı!

Meral Akşener 6'lı masaya geri döndü!

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı aday anlaşmazlığı nedeniyle 6’lı masadan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener’le baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Akşener’in 6’lı masaya geri döndüğünü ve toplantıya katılacağını duyurdu.

 

Zorlu, “Az önce genel başkanımızla CHP Genel Başkanı görüşme gerçekleştirdiler. Genel Başkanımız Altılı Masa toplantısına katılacak” dedi.

 

Ne Olmuştu?

 

5’li masa toplantısı öncesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Mansur Yavaş İyi Parti Genel Merkezi’ne ziyarette bulunarak Akşener’le görüştü.

 

Ekrem İmamoğlu, Akşener'e ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık" ifadelerini kullandı.

 

Mansur Yavaş, "Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik, değerlendirecekler" diye konuştu.

 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise şu açıklamaları yaptı:

 

İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'e "Millet İttifakı'na dönme" çağrısı yaptığı ziyarette Akşener, iki başkana cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdi. Akşener'in bu önerisini CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da ileteceği aktarıldı. 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’le baş baş görüşme gerçekleştirdi.