Meral AkÅŸener'den Kemal KılıçdaroÄŸlu'na Sert Sözler! Seçimde Önce Koltuk Diyenlerle UÄŸraÅŸtık!

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener Afyonkarahisar'da konuÅŸurken CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu için çok sert ifadeler kullandı. 

 

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener Afyonkarahisar'da konuÅŸurken CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu için çok sert ifadeler kullandı. Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener Afyonkarahisar'da konuÅŸurken CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu için çok sert ifadeler kullandı. 

 

Afyonkarahisar'da konuÅŸan Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener, seçimde destek verdiÄŸi CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'na isim vermeden sert sözlerle yüklendi. AkÅŸener, "Biz bu seçimde koltuÄŸundan baÅŸka ÅŸey düÅŸünmeyenlerle uÄŸraÅŸtık. Nefsini öne koyanlarla, önce ben diyenlerle uÄŸraÅŸtık. Asıl sorunun kendi saflarımızda olduÄŸunu görmedim. Özür diliyorum" dedi.

 

Haberler'de yer alan habere göre; Ä°yi Parti lideri Meral AkÅŸener günler öncesinden önemli mesajlar vereceÄŸi duyurulan konuÅŸmasını yaptı. AkÅŸener, isim vermeden seçimlerde destek verdiÄŸi CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'na yüklenerek "Biz bu seçimde sadece iktidarla deÄŸil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. KoltuÄŸundan baÅŸka ÅŸey düÅŸünmeyenlerle uÄŸraÅŸtık. Önce ben, önce ÅŸahsım diyenlerle uÄŸraÅŸtık. Tüm çabalarımıza raÄŸmen yenilgiye engel olamadık." ifadelerini kullandı.

 

"KAZANACAK 2 Ä°SMÄ°N ADAYLIÄžINI SAÄžLAYAMADIM"

 

AkÅŸener, Ä°mamoÄŸlu ve YavaÅŸ'ın ErdoÄŸan karşısında kazanabilme ÅŸanslarının olduÄŸunu ancak KılıçdaroÄŸlu nedeniyle aday yapılamadıklarını ima ederek; "Asıl sorunun kendi saflarımızda olduÄŸunu görmedim. Kazanacak 2 ismin adaylığını saÄŸlayamadım. Özür diliyorum. " dedi.

 

EKONOMÄ° YÖNETÄ°MÄ°NE SESLENDÄ°

 

AkÅŸener açıklamalarını ÅŸöyle sürdürdü:"Buradan çıkan sonuçları sizle paylaÅŸacağım ama öncelikle iktidarın ilk 90 günlük performansını deÄŸerlendirmek istiyorum. AKP bulunduÄŸu vaatlerden her geçen gün uzaklaÅŸtı. Biz bu vaatlerin gerçekleÅŸtirme niyetinde olunmadığını zaten biliyorduk. Ä°ktidar kendi beceriksizliklerinin bedelini bu dönemde de millete ödetmeye devam ediyor. Buradan yeni ekonomi yönetimine seslenmek istiyorum. Bunu aklınızdan çıkarmayın." ifadelerini kullandı.

 

"FAKÄ°R FUKURADAN ELÄ°NÄ°ZÄ° ÇEKÄ°N"

 

Siz, Türk milletine karşı sorumlusunuz, bunu aklınızdan çıkarmayın. DoÄŸruları daha fazla vakit kaybetmeden yapın. Milletimizi maÄŸdur etmeyin. Enflasyonu düÅŸürme yöntemini seçmek sizin elinizde. Vergileri, AK Parti iktidarlarının bugüne kadar ayrıcalık tanıdığı imtiyazlı kesimler için artırmak sizin elinizde. Fakir fukaradan elinizden çekin, orta direÄŸi fakir etmekten vazgeçin. Kodamanlarınızın cebinden alın.

 

"AK PARTÄ° YENÄ° GELENLERLE ZAMAN KAZANMAYA ÇALIÅžIYOR"

 

AK Parti'nin ne planı ne programı var. Yeni gelenlerle zaman kazanmaya çalışıyorlar. Daha dün AK Parti yönetiminin savunduÄŸu KKM'den kurtulmanın yollarını arıyorlar. Ben de buradan sormak istiyorum. Sadece KKM sebebiyle milletimize ödetilen milyarlarca lira ÅŸimdi ne olacak? Nebati mi, KavcıoÄŸlu mu hesap verecek? ÅžimÅŸek, ''2026'da rahatlayacağız" diyor. Kendisine saygım var ama kendisi de biliyor ki bu mümkün deÄŸil. Servet transferi devam ediyor çünkü. Körfez ülkelerine taviz vererek varlıklarımızı fütursuzca satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. Satacak bir ÅŸey kalmayınca ne yapacaklar?

 

"RASYONEL VE KAPSAMLI BÄ°R Ä°STÄ°KRAR PROGRAMINA Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR"

 

Biz yabancı yatırımcıya karşı deÄŸiliz, ülke çıkarlarının korunduÄŸu, iliÅŸkiler kurulduÄŸu müddetçe elbette dışarıdan para bulunabilir. Ancak ülkemizin ihracata yönelik sektörlerimizi daha üretken yapacak, çalışanlarımızın refahını yükseltecek yabancı yatırıma ihtiyacımız var. Böyle kaliteli yatırımı çekmek için de hukukta güven ve adalet tesis etmek ÅŸart. Krizden çıkmak için de rasyonel ve tam kapsamlı bir istikrar programına ihtiyacımız var.

 

"SIÄžINMACI SORUNU MÄ°LLÄ° GÜVENLÄ°K SORUNUDUR"

 

Türkiye'nin her ÅŸehri Suriyelilerle, Afganlarla doldu. Sokaklar, parklar, sayıları bilinmeyen sığınmacılarla kaynarken bunu Ä°slami ve insani bir görev zanneden aymazlık, ne kadar konuksever olduÄŸumuzu izahla meÅŸgul oldu. Sığınmacı sorunu, milli güvenlik sorunudur. Türk milletinin milli kültürünü tahrip eden, beka meselesidir. Sığınmacılar gettolar oluÅŸturup etnik yaÅŸam adacıkları, minyatür Suriyeler kuruyorlar. Geri kalmış ülkelerde yaygın olan çocuk iÅŸçiliÄŸi, emek sömürüsü, çok eÅŸlilik, çocuk evliliÄŸi gibi toplumsal sorunlar yeniden ortaya çıkıyor. IŞİD ve PKK gibi terör örgütleri, tehditlerini sığınmacılar üzerinden de ülkemize yönelttiklerinden, büyük bir iç güvenlik sorununa dönüÅŸtü.

 

Önce hiçbir sorun yok gibi davrandılar. Baktılar ki olmuyor, ÅŸimdi de geri adım atıyormuÅŸ gibi yapıyorlar. Suriye'de kentler yaparak bir kısım sığınmacıyı gönüllü olarak ülkelerine döndürdüklerini söylüyorlar. Artık kimseyi kandırmayın. Bizim Türk milli kimliÄŸinin hayati tehdit altında kalmasına tahammülümüz yok. Kültürümüzün dejenere edilmesine, sınırların kevgire dönmesine tahammülümüz yok.

 

"KOLTUKLARINDAN BAÅžKA BÄ°R ÅžEY DÜÅžÜNMEDÄ°LER"

 

Ä°YÄ° Parti olarak Türk milletine dayatılmak istenen kötülüklerin karşısında durduk. Geldik 2023'e... 2023'te de milletin helal oyunu babadan miras bilerek seçmen iradesine ipotek konulamayacağını anlatmak istedik. Sözde kanaat önderlerin güdümünde milletin olmadığı yerden üretilen siyasetin baÅŸarılı olamayacağını söyledik. Ä°tiraz ettik, uyardık, milletimizin gerçeklerinden bihaberlere karşı irade koyduk. Biz bu seçimde sadece iktidarla deÄŸil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. KoltuÄŸundan baÅŸka ÅŸey düÅŸünmeyenlerle uÄŸraÅŸtık.

 

"ÖNCE ÅžAHSIM DÄ°YENLERLE UÄžRAÅžTIK"

 

Bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Meselemiz Türkiye olduÄŸu için nefislerimizi kör odalara hapsettik. Nefsinin esiriyle olanlarla uÄŸraÅŸtık. Biz önce memleket dedik; önce ben, önce ÅŸahsım diyenlerle uÄŸraÅŸtık. Biz milletimizin geleceÄŸi için ÅŸahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik. Tüm çabalarımıza raÄŸmen yenilgiye engel olamadık. Olmadı, olduramadık.

 

"Ä°HANETLE SUÇLANDIK"

 

3 yıl boyunca karış karış gezdiÄŸimiz Anadolu'nun adaletsizlikten ne kadar yorulduÄŸunu gördük. Ve aynı Anadolu'nun iki yumruk arasında sıkışmaktan ne kadar yorulduÄŸunu gördük. Kürsümüze vatandaÅŸları çıkardık iktidar ve diÄŸerleri de duysun istedik. DeÄŸerleri yarıştırmaya, düÅŸmanlıkları beslemeye deÄŸil kazanmaya odaklı olduklarını defalarca ifade ettik. Ne yaparsak yapalım kendimizi dile getiremedik. O yankı odalarında ihanetle suçlandık. Biz millet iradesini savunduÄŸumuz için o yankı odalarında iÅŸbirlikçilikle suçlandık. Tüm bunların sonunda ne oldu? Gizli kapaklı bir iÅŸe giriÅŸmeyen kim oldu? Åžükrüler olsun ki bizler oluk, Ä°YÄ° Parti oldu. Zaten baÅŸka türlüsü mümkün müydü? Ben kendilerine yeniden hatırlatayım: Bize saraylar vadedilirken elektriÄŸi kesilen salonlardan haykırmazdık. Bir tarafta bir kulun gözlerini kamaÅŸtıracak ÅŸeyler varken, sizler, hepimiz çocuÄŸunun geleceÄŸinden endiÅŸe ederek bu yapının içinde yer alıp 2017'de hayır diye haykırmazdınız. Allah binlerce kere razı olsun hepinizden.

 

"20 SENE SONRA Ä°LK KEZ ERDOÄžAN'A KARÅžI ÜSTÜN OLAN 2 ADAYIMIZ OLDU"

 

2023 seçimlerine girerken, sayın ErdoÄŸan karşısında kazanacak 2 isim çıkardık. 20 sene sonra ilk kez sayın ErdoÄŸan'a karşı belirli bir ÅŸeklide üstün olan 2 adayımız oldu. Bu iki arkadaşımızın rahatlıkla CumhurbaÅŸkanı seçileceÄŸini gördük. Yaptığımız ziyaretlerde milletimizin açıkça söyledikleri de bunda etkili oldu. Samimiyetimden ÅŸüphe duyulmasın diye kendi adaylığımdan feragat ettim. Asıl sorunun kendi saflarımızda olduÄŸunu göremedim. Bu yüzden yüce Türk milletinden ve sizlerin özür diliyorum. Ben bu iki arkadaşımızın yolunu açmak için elimden geleni yaptım. Ama onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Önleri kesilmek istendiÄŸinde yanlarında durdum, her türlü hakareti göÄŸüsledim. Ama onları paçalarından tutup aÅŸağı çekenlere engel olamadım.

 

"BÄ°ZLER KADAR FEDAKAR OLAMADILAR"

 

Ben bu iki arkadaşımızın milletimizin çaÄŸrısına kulak vereceÄŸini düÅŸündüm. Onlara bu ateÅŸten gömleÄŸi giydiremediÄŸim için hepinizden özür diliyorum. Allah ÅŸahidim ki en yaptıysam seçimi kazabilmek için yaptım. Ne yaptıysam bugün hepsinin arkasındayım. KeÅŸke herkes bizler kadar fedakar olabilseydi ama maalesef olamadılar.

 

"HESAPÇI ZÄ°HNÄ°YETLERE GEÇÄ°T VERMEYECEĞİZ"

 

Biz, bundan sonra da gerektiÄŸi yerde yine ve yeniden yeter ki milletimiz kazansın diye yeter ki Türkiye kazansın diye her türlü fedakârlığı yapacağız. Fakat bundan sonra bu fedakârlıktan yalnız ve yalnızca milletimizin faydalanacağından emin olacağız. Milletimiz için yapacağımız fedakârlıklardan, siyasi rant devÅŸirmeye kalkan, hesapçı zihniyetlere geçit vermeyeceÄŸiz. Çünkü bu saatten sonra, ne bizim ne de aziz milletimizin Heba edecek oylarımız yok.

 

"UYARILARIMIZ DÄ°KKATE ALINMADI"

 

'Nasıl ittifak yapılır?' sorusunda aranmaya baÅŸladı. Partilerin aldığı oy oranlarını, geliÅŸigüzel alt alta toplayarak seçimin kazanılacağı düÅŸünüldü. Ä°ÅŸte böyle bir ortamda da bizler Ä°YÄ° Parti olarak milletin sesini, taleplerini ve beklentilerini, dile getirdiÄŸimiz için oyunbozanlıkla suçlandık. Söylediklerimiz, duyulmadı, duyulmak istenmedi. Uyarılarımız, dikkate alınmadı. Ä°tirazlarımız, sanki kazanma çabamızdan deÄŸil de ittifaka zarar verme niyetimizdenmiÅŸ gibi görüldü."