Meksika'da 12 Yaşındaki Çocuklar Kartellere Karşı Silahlandı! 'Kanunsuzluk Yüzünden Ders Çalışamıyoruz!'

"Kanunsuzluk yüzünden ders çalışamıyoruz” Meksika kırsalında insan kaçırma vakalarının keskin bir şekilde artması üzerine okul çağındaki çocuklar silah altına alındı. Ülkenin güneybatısındaki Guerrero eyaletinde yer alan dağ köyü Ayahualtempa'da en genci 12 yaşında olan çocuklar gönüllü polis gücüne katıldı. Silahlanan kız ve erkek çocuklar, uzun namlulu silahlarla yüzleri maskeli şekilde poz verdi.

 

BBC'de yer alan habere göre; Milenio televizyon kanalına konuşan çocuklardan biri silah eğitimi aldıklarını belirtirken, "Kanunsuzluk yüzünden ders çalışamıyoruz" diye konuştu.

 

Köyde, 4 kişilik bir ailenin geçen cumadan bu yana kayıp olduğu belirtildi. Antonio Toribio isimli yerel yetkili, çocukların 700 nüfuslu köyü korumak için ellerinden geleni yaptıklarını, bu sırada yetişkinlerin de kayıp kişileri aradığını söyledi. Toribio, "Bizi kaçırmalarına veya kaybetmelerine artık izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Olay, Meksika'nın bazı bölgelerinde organize suç örgütlerinin etkisini gösteren işaretlerden biri olarak kayda geçti.

 

Ülkenin en yoksul eyaletlerinden biri olan Guerrero, son dönemde şiddet eylemlerinin arttığı bölgelerden biri. Geçen haftalarda bölgede gerçekleşen bir drone saldırısında yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıdan uyuşturucu karteli La Familia Michoacana sorumlu tutulmuştu.



Etiketler: