Mahsun Kırmızıgül'den Bir Türlü Çıkmayan Telif Yasası İsyanı!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla zaman zaman adından söz ettiren ünlü şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir türlü çıkarılamayan telif yasası için siyasilere isyan etti. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla zaman zaman adından söz ettiren ünlü şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir türlü çıkarılamayan telif yasası için siyasilere isyan etti. Son dönemde yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir türlü çıkarılamayan telif yasası için siyasilere isyan etti. 

 

Siyasetçilerin ezici çoğunluğu müzisyenleri, sinemacıları, tiyatrocuları çıkarları için sadece kullandılar

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda "Müzisyenler, söz yazarları, besteciler, aranjörler,  oyuncular, tiyatrolar, montajcılar, dansçılar, sahne teknisyenleri, ses, ışık, reji, set, sanat, kamera ekipleri,  müzik kursları, bale okulları ve unuttuğum bir çok sanat emekçisi pandemiden dolayı bitmiş durumda. Uygar ülkelerde çıkmış olan telif yasası bizim ülkemizde olsaydı , haklarımız gasp edilmeseydi, bugün müzisyenler intihar etmezdi. Siyasetçilerin ezici çoğunluğu müzisyenleri, sinemacıları, tiyatrocuları çıkarları için sadece kullandılar." ifadelerini kullanan Kırmızıgül siyasileri eleştirdi. 

 

İşte o açıklama;