Mafya Yıllarını Unutturmak İçin Pizzacı Oldu Ama Geçmişi Yakasını Bırakmadı!

Edgardo Greco, İtalya’nın en güçlü Mafya örgütü “Ndrangheta”nın üyesiydi. Sonra örgütten kaçtı. Sahte bir isimle Fransa’nın Saint-Etienne kentinde bir pizza mekanı açtı. Ama geçmişi peşini bırakmadı. 16 yıl sonra gerçek kimliği belirlenip yakalandı. Şimdi İtalya’ya iade edilecek. “Cezamı hiç değilse sığındığım Fransa’da çekeyim” diye yırtınıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

63 yaşındaki Edgardo Greco, geçen 2 Şubat’ta Saint-Etienne’de yolda yürürken Fransız polisi tarafından gözaltına alındı. Yargıç önüne çıkarıldı. İtalya’ya iade edilmek üzere cezaevine konuldu.

 

Suçu? 1991 başında işlediği iki cinayet. Bu çifte infazdan ötürü İtalyan yargısı onu gıyabında müebbet hapse mahkum etmişti. 2014’te de “Interpol” tarafından Avrupa genelinde görüldüğü yerde tutuklanması kararı çıkarılmıştı.

 

Edgardo Greco, Saint-Etienne’de polis tarafından yakalanıp gözaltına alındığı sırada Paolo Dimitrio adıyla yaşıyordu ve işlettiği pizzacı mekanı çok tutulmuştu. Birçok şirkete adrese teslim pizza gönderiyor, restoranı da dolup dolup boşalıyordu.

 

Greco “Beni unuttuklarını sanıyordum. Ama geçmişim beni yakaladı. Ben o cinayetleri işlemedim. Sadece kötü bir anda kötü bir yerdeydim. Evet, cinayet mahallindeydim ama ben öldürmedim” diyor.

 

Peki neden kaçtı, neden başka bir kimlikle yaşamaya çalıştı?

 

Cevabı: “Hayatımdan korkuyordum. Bir misillemenin kurbanı olmaktan kaçmak istiyordum. Başka bir seçeneğim yoktu.”

 

İtalya’ya iade edilip edilmeyeceği kararı 5 Aralık’ta verilecek.