Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban'ın Atkı Detayı Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Avrupa'nın önde gelen saÄŸcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile sosyal medyada gündem olurken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateÅŸledi. 

 

Avrupa'nın önde gelen saÄŸcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile sosyal medyada gündem olurken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateÅŸledi. Avrupa'nın önde gelen saÄŸcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile sosyal medyada gündem olurken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateÅŸledi. 

 

viktor orban in atki detayi olay oldu

 

Atkı detayı olay oldu!

 

Sözcü gazetesinin Macaristan basınına dayandırdığı habere göre; Avrupa'nın önde gelen saÄŸcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Macaristan’ın saÄŸcı baÅŸbakanı Viktor Orban, dün sosyal medya platformu Instagram’da paylaşılan videoda görülen atkısı ile yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Avrupa’nın baskıcı liderlerinden biri olarak resmedilen Orban, dün üzerinde “Büyük Macaristan” haritası olan bir atkı ile görüntülendi. Instagram’da paylaşılan görüntüleri ise Batı medyası, “Macaristan, Ukrayna’dan toprak mı istiyor” sorusuyla manÅŸetlerine taşıdı. Orban’ın üzerindeki atkıda yer alan “Büyük Macaristan” haritasında Ukrayna’nın yanı sıra Avusturya, Slovakya, Hırvatistan, Sırbistan ve Romanya’dan da bölgeler buluyor. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Ukrayna’dan tepki geldi. Ukrayna DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, “Macaristan’ın iÅŸgalci fikrini ortaya çıkarmak Ukrayna-Macaristan iliÅŸkilerinin geliÅŸmesine hiçbir katkı saÄŸlamaz” dedi. Nikolenko ayrıca Macaristan’ın Ukrayna Büyükelçisi’ne de nota verileceÄŸini aktardı. Konuyla ilgili Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Orban, “Futbol siyaset demek deÄŸildir. Gerçekte olmayan ÅŸeylere itibar etmeyin. Macaristan milli takımı nerede yaÅŸarlarsa yaÅŸasınlar bütün Macar halkına aittir” ifadesini kullandı. 2020 yılında Orban, “Büyük Macaristan” yazılı bir harita paylaÅŸmıştı. Bu haritada Macaristan’ın Birinci Dünya Savaşı bitmeden önceki sınırları yer alıyordu. O dönemde yapılan bu paylaşım Hırvatistan’dan büyük tepki çekmiÅŸti.