Loto Bayisinin Bir Hatası Onu Milyoner Yaptı!

Şans bazen bir hata veya yanlışlıkla geliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fransa’da Dominique adlı 52 yaşındaki biri loto bayisinin bir hatası sonucu “Euromillions”un kazı-kazan oyununda nasıl 1 milyon Euro kazandığını anlattı: “Bayinin uzattığı kupona baktım. Hiç ses çıkarmadım. Sakin bir şekilde biramı bitirdim…”

 

Dominique’in hayatı geçen yıl 23 Eylül’de değişti. Bretagne bölgesindeki köyünde bir bira içmek için bara uğradı. Birasını yudumlarken loto bayisi kadından bir kazı kazan bileti istedi. Gelen biyanlışlıkla yırtınca bayi “Onu bana ver. Sana yenisini  vereyim” dedi. Yenisi geldi, kazıdı, 1 milyon Euro ikramiye yazıyordu.

 

Dominique ikramiyeyi görünce önce afalladı, sonra birasını bitirdi, daha sonra da soğukkanlılığını kazanmaya çalıştı. Dominique ikramiyeyi tahsil edince, masum hayallerini gerçekleştirmeye başladı: Bayağı eski model olan “Opel Astra” arabasını ikinci el “Mitsubishi 4x4” ile değiştirdi. 30 bin Euro ödedi. Sonra 75 bin Euro’ya bir karavan satın aldı. Ve nihayet 170 bin Euro ödeyip bir ev sahibi  oldu.

 

Evinin düzenlenmesiyle bizzat ilgilenmek için çalışmaya bir yıl ara verdi. Konutun elektrik ve su tesisatlarını bizzat döşedi. Şöyle diyor: “Artık kira ödemeyeceğim. Herhalde herkesin hayali böyle bir şey olsa gerek.”



Etiketler: