Los Angeles'ta Parka Silahlı Saldırı! En Az 10 Ölü Var!

Amerika'nın Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinin doğusunda yer alan Monterey Park'ta Cumartesi gece geç saatlerde bir saldırganın ateşlediği silah dehşet saçarken, parka bulunan 10 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. 

 

Amerika'nın Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinin doğusunda yer alan Monterey Park'ta Cumartesi gece geç saatlerde bir saldırganın ateşlediği silah dehşet saçarken, parka bulunan 10 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Son dönemde Amerika'da meydana gelen silahlı saldırgan dehşeti ülkede gündemde kalmaya devam ederken, bu kez Amerika'nın batısında yer alan Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinde bulunan Monterey Park'ta yaşanan silahlı saldırgan dehşeti ülkeyi bir kez daha kana boğdu. 

 

Parkta festival sırasında silahlı saldırgan dehşeti: 10 ölü!

 

New York Times'tan Jin Yu Young ve Isabella Kwai'nin haberine göre; Los Angeles Sheriff Departmanı'ndan Andrew Meyer'in açıklamasında saldırı sonrası en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda yaralının olduğu bazılarının ise durumunun kritik olduğu açıklandı. Saldırgan'ın henüz yakalanmadığı açıklanırken, olayın Ay Yeni Yılı Festivali'nin düzenlendiği sırada meydana geldiği ifade edildi. Olayın gece saat 10.20 sularında meydana geldiğini açıklayan Meyer, daha önce yüzbinlerce insanın katıldığı Asya'nın geleneksel Ay Yeni Yılı Festivali'nin düzenlendiği sırada yapıldığını söyledi. Sözlerine devam eden Meyer saldırının bir ırkçı saldırı olup olmadığını söylemek için çok erken olduğunu belirtirken "Bunun bir nefret suçu olup olmadığını anlamak için olayı tüm yönleriyle araştırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Şüpheli intihar etti!

 

BBC Türkçe'nin haberine göre; 72 yaşındaki şüpheli Huu Can Tran, saldırıdan 12 saat sonra, Monterey Park'tan yaklaşık 48 kilometre uzaktaki Torrance kentinde beyaz bir minibüste ölü bulundu. Polis, Huu Can Tran'ın, güvenlik güçlerinin önce kuşatıp sonra girdiği minibüste kendisini yarı otomatik bir tabancayla vurduğunu açıkladı. Monterey Park'taki saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Polis, Huu Can Tran'ın, saldırı sonrası kaçtıktan sonra Alhambra kentinde bir başka dans kulübünü de hedef almaya çalıştığını açıkladı. Alhambra'da kalabalığın Huu Can Tran'ın elindeki silahı aldığı ancak Huu'nun kaçtığı ortaya çıktı. Monterey Park'ta Cumartesi günü yerel saatle 22.20’de düzenlenen saldırı öncesi binlerce kişi Çin takvimine göre yeni yılı kutlamak için kentte düzenlenen festivale katılmıştı. Saldırı sonrası ise tüm kutlamalar iptal edildi. Los Angeles'ın 11 kilometre doğusundaki Monterey Park'ın nüfusu yaklaşık 60 bin. Kentte nüfusun yaklaşık yüzde 65'ini Asya kökenli Amerikalılar oluşturuyor. Saldırı, California’nın modern tarihindeki en kanlı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti. Eyalette daha önce 1984 yılında San Diego yakınlarındaki San Ysidro’da bulunan bir McDonald’s restoranında düzenlenen saldırıda 21 kişi hayatını kaybetmişti.