Lazerle Cilt Gençleştirme Nedir? Nasıl Yapılıyor?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda cilt gençleştirme yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt gençleştirme sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Lazer, cilt gençleştirme yöntemi olarak kullanıldığı zaman lazer darbeleri yardımıyla ciltte ödem oluşması ve cildin tabaka tabaka soyulması sağlanır. Seanslar tekrarlandıkça ciltte oluşan ödem sayesinde kırışıklıklar kaybolur ve cilt toparlanır.

 

Cildimizin genç kalması için ne yapmalıyız?

 

Sağlıklı bir cilt için, uykunuza dikkat edin, stres ve yağlı yemek yemekten kaçının. Cildinizi iyi temizleyin. Nemlendirin. Güneşten ve diğer çevresel. faktörlerden korunun. Cilt bakımı, her sabah ve akşam temizleme ve nemlendirme amacıyla yapılır. Cilt temizliği çok önemlidir.

 

Cilt yenileme işlemi zararlı mı?

 

Cilt yenileme uygulamaları sonrası atrofik, hipertrofik yada kelodial skarlar gelişebilmektedir. Uygulama sonrası uygulama uzun süren kaşıntı, eritem bunun işareti olabilir. Uygulama derinliğinin retiküler dermisi geçtiği durumlarda ortaya çıkmaktadır. Uygulama sonrası enfeksiyonlar skar gelişme riskini arttırmaktadır.

 

Cilt gençleştirme yöntemleri kimlere uygulanır?

 

Cilt yaşlanması olan ve lazer tedavisinin uygulanmasında sakınca olmayan herkese uygulanabilir. Cilt lekelerinin kötü huylu olup olmadığı dermatoloji uzmanınca muayene edilir. Muayene sonrası leke ve kırışıklık tedavisi beraberce planlanır. Kaz ayakları, sigara çizgileri gibi kırışıklık bölgeleri esas olarak tedavi edilmeye çalışılır. Tüm yüz ve gerekirse dekolte bölgesi beraberce tedavi edilir.

 

Cilt gençleştirme nasıl yapılıyor?

 

Dolgu uygulaması ile kaybolan hatların yeniden belirginleşmesi ve kırışıklık problemlerinin giderilmesi hedeflenir. Dolgu işlemi sırasında lokal anestezik özelliği olan kremler uygulanmasının ardından hyaluronik asit, mikroenjeksiyon yolu ile kırışıklıkların olduğu bölge ya da bölgelere enjekte edilir.

 

 


Etiketler: