Lazerle Çatlak Tedavisi Nedir ? Nasıl Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar çatlak tedavisi yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği çatlak tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nasıl uygulanır? Nedir? İşte cevabı haberimizde...

 

Çatlamış cilde çeşitli diğer semptomlar eşlik edebilir. Bu semptomlara dikkat etmek, nedeni belirlemenize yardımcı olabilir. Kuru cilt veya kseroz, çatlamış cildin en yaygın nedenidir. Pürüzsüz ve nemlendirilmiş ciltlerde, doğal yağlar nemi tutarak cildin kurumasını önler. Ancak cildinizde yeterli yağ yoksa nem kaybeder. Bu, cildinizin kurumasını ve küçülmesini sağlar, bu da çatlamaya neden olabilir. Soğuk Hava. Düşük nem ve sıcaklık cildinizin kurumasına olabilir. İç mekan ısıtması da evinizdeki nemi azaltabilir. Sonuç olarak cildiniz bu duruma çatlayarak tepki verebilir. Kimyasal Tahriş Edici Maddeler. Bulaşık deterjanı ve çamaşır deterjanı gibi birçok ürün sert kimyasallar içerebilir. Bu maddeler cildinizin bariyerine zarar verebilir ve kuruluğa neden olabilir. Sıcak Su. Duşlardan veya bulaşıklardan çıkan sıcak su cildinizin nemini azaltabilir. İlaç Tedavisi. Kuruluk, topikal retinoidler gibi bazı ilaçların yan etkisi olabilir. Aşırı Nem. Cildiniz sürekli olarak neme maruz kaldığında, aslında cildinizin tahriş olmasına ve kurumasına neden olabilir. Bu, çok uzun süre terli çorap giydikten sonra ayaklarınıza olabilir. Çünkü su cildi tahriş eder. Egzama kızarıklık ve kaşıntıya neden olan bir cilt rahatsızlığıdır. Atopik dermatit olarak da bilinir. Vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak çoğunlukla yüz, eller ve iç kol kıvrımlarını ve dizlerin arkasını etkiler.

 

Lazerle çatlak tedavisi nedir? 

 

Alt deride yırtılma ve üst deride incelme sonucu çatlak izleri oluşur. Lazerle çatlak tedavinde amaç deri altında kollajen ve elastik lif yapımını onarmaya dayanmaktadır. Lazerle çatlak tedavileri minimum 3-5 seans gerektirir. Tedavi aralıkları ortalama 4 haftadır. Lazerle çatlak hızında başarı oranları eskiye göre günümüzde yüzde 90 ları bulabilmektedir. Tedavi sonucu çatlağın görünürlüğü ve belirginliği önemli ölçüde azalacaktır. Her lazer ortamında olduğu gibi koyu veya açık rengin oluşabilme gibi yan etkileri mevcuttur. Ancak bu yan etkiler genellikle geçicidir.

 

Lazer tedavisi nasıl uygulanır?

 

Lazer tedavisinin nasıl uygulandığını anlamak için cilt yapısının temel olarak anlaşılması gerekmektedir. Kısaca, cilt 3 tabakadan oluşur, epidermis (en üst tabaka), dermis (orta tabaka) ve subcutis (alt yağ tabakası). Epidermis, cilt renginden sorumlu olan melanosit adı verilen pigment üreten hücreler içerir. Dermis, cilde güç, tokluk, elastikiyet ve esneklik sağlayan kollajen ve elastin liflerinden oluşur. Vücut yaşlandıkça, cildin görünümü ve özellikleri değişir. Epidermis incelir, böylece lekeler daha görünür hale gelir ve dermisteki kollajen yavaş yavaş kaybolur, bu da yüz hatlarının oluşumuna, çatlamalara ve kırışıklıklara katkıda bulunur. Lazer tedavisi hem epidermisi hem de dermisi hedefleyerek çalışır. Bunu, cilde binlerce küçük ama derin tedavi sütununa bölünmüş bir lazer ışını vererek yapar. Bunlara mikrotermal tedavi bölgeleri (MTZ'ler) denir. Her MTZ içinde eski epidermal pigmentli hücreler dışarı atılır ve dermiste kollajenin penetrasyonu, kolajen yeniden şekillenmesine ve yeni kolajen oluşumuna yol açan bir reaksiyona neden olur. MTZ'leri kullanarak lazer, çevredeki sağlıklı doku bozulmadan ve etkilenmeden kalır ve yaranın iyileşmesine yardımcı olurken bölgeyi yoğun bir şekilde hedefler ve tedavi eder. Bu tedavi, tedavi alanındaki tüm dokuların lazere maruz kalmasından daha hızlı iyileşme süreciyle sonuçlanır.

 

Fraksiyonel lazer tedavisi neleri içerir?

 

Kullanılan enerji seviyesine ve tedavi edilen cildin durumuna bağlı olarak lazer tedavisi dört ila beş tedavi gerekebilir. Bunlar bir ay arayla yerleştirilir. Sonuçlar hemen gerçekleşmez ve yavaş ilerler ve üç ila dört aylık bir sürede optimal iyileşme görülür. Bu zaman çerçevesi ve tedavi rejimi, hasarlı dokunun yeni kollajen ve elastin ve canlı, sağlıklı cilt hücresi büyümesi ile tamamen iyileşmesini ve değiştirilmesini sağlar.

 

Kaç seans yapılır?

 

Her biri 5 ila 10 dakika arasında süren 4-6 seanslar hastaların çatlak tedavisinde gözle görülür bir başarı elde etmek için 4 ila 8 haftalık aralıklı seanslar yeterli olacaktır. Çok daha ciddi durumlarda, derin cilt yırtıkları ve grileşmiş çatlakların tedavisinde cildin tolere edebilme durumu ile doğru orantılı olarak, araları açılmak kaydıyla uygulanacak seans sayısı 10’a kadar çıkarılabilir.

 


Etiketler: