Lazerle Ben Tedavisi Nedir? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar lazerle ben tedavisi yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği lazerle ben tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Çeşitli sebeplerle ben aldırmayı düşündüğünüzde en etkili ve ağrısız yöntem lazerli ben tedavisi işlemidir. Vücudunuzun herhangi bir yerindeki benler estetik olmayan görünüme sahip olabilir, size gün içinde rahatsızlık verebilir ya da tıraş sırasında zorluk çıkarabilir. Bu durumda benleri lazerle yok etme en uygun seçenek olacaktır. Ben aldırma yöntemleri arasında evde uygulamalar ve çeşitli topikal ilaçlar da olabilir. Ancak bunlar genellikle ciddi yan etkilere yol açabilir. Bir uzman gözetiminde olmadan yapılan işlemler sağlığınız için tehdit oluşturacaktır. Eğer benler atipik ve melanom riskine sahipsa bunların ameliyatla alınması gerekecektir. Ancak bu istisnai durum dışında, lazerle et beni tedavisi alarak bu sorununuzdan çok kısa bir süre içinde kurtulabilirsiniz. Ben aldırma lazer tedavisi son teknolojik imkanları kullanarak probleminizi etkili bir şekilde çözer. Bu işlemin sağlığınıza herhangi bir zararı yoktur. Uzman doktor gözetiminde yapıldığı sürece herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacaktır. Uzman bir doktor beni güvenli ve düzgün bir şekilde çıkararak enfeksiyon, yara izi veya diğer yan etkiler riskini en aza indirecektir. Bu özellikleri inceledikten sonra doktorunuz plexr lazer ben tedavisi için onay verebilir. Plexr maddenin dördüncü hali olarak bilinen plazma enerjisinin kullanıldığı modern bir tekniktir. Plexr lazer ben tedavisi istenmeyen iyi huylu cilt oluşumlarını hızlı, güvenli ve ağrısız bir şekilde gidermeye yardımcı olacak modern teknolojiye sahip bir prosedürdür. Lazerli ben aldırma işlemi uygulama ve uygulama sonrası bakımla yaklaşık 30 dakika sürer. Her bir ben için yaklaşık 5 dakikalık bir işlem gerekir. Et beni lazer tedavisi asla acı verici bir işlem değildir. Zaten bu sebeple birçok kişi tarafından tercih edilir. İşlemden önce verilen lokal anestezik her enjeksiyonda olduğu gibi çok az bir acı verebilir. Ancak işlem başladıktan sonra kişi lazer tedavisini hissetmeyecektir. Zaten doktorunuz başlamadan önce bölgenin uyuşmuş olduğunu test edecektir.

 

Hangi benler lazer ile alınır?

 

Lazerle ben tedavisi rahatsız edici benlerin yara izi, aksama süresi veya çok fazla ağrı olmadan çıkarılması için ideal bir işlemdir. Ancak bu uygulama yalnızca kötü huylu olmayan, sığ veya deri üstü benleri için uygundur. Lazerle et beni tedavisi özellikle kulaklar veya yüz çevresi gibi ulaşılması zor bölgelerde bulunan benler için iyi bir seçenektir.

 

Lazerli ben tedavisi faydaları nelerdir?

 

Lazerli ben aldırma işleminin birincil faydası noninvaziv olmasıdır. Yani kan dökmeden yapılan bir işlemdir. Deride kesilme veya yanma olmadığı için enfeksiyon riski önemli ölçüde azalır. Lazerler ayrıca vücudun diğer yöntemlerle tedavisi zor olabilecek yüz veya burun gibi bölgelerine de ulaşabilir. Son olarak, bir seansta birden fazla mol tedavi edilebilir. Yüz veya boyun bölgesi gibi vücudun görünen kısımlarındaki benleri çıkarmak isteyenler için de benleri lazerle yok etme mümkündür.

 

Lazerle ben aldırma zararlı mı?

 

Benin lazerle çıkarılıp çıkarılamayacağını belirlemek için derinin doktor tarafından kapsamlı bir muayenesi gereklidir. En uygun tedavi yöntemine kararı benin kapsamlı bir incelemesinin sonuçlarına göre doktorunuz karar verecektir. Diğer ekstraksiyon yöntemleriyle karşılaştırıldığında, lazerle ben aldırma hastaları daha az yara izi bırakma riski ile karşı karşıya bırakır. Bunun nedeni, lazer ışığının bendeki pigmenti parçalaması, ancak cilde doğrudan çok fazla zarar vermemesidir. Bu aynı zamanda enfeksiyon riskini de azaltır. Keloid izleri oluşturmaya yatkınsanız, lazerle et beni tedavisi öncesi doktorunuza bildirin. Bunun olma olasılığı için önceden plan yapmaları gerekebilir. Ben aldırma lazer tedavisinin sağlığınıza herhangi bir zararı bulunmaz. Çok nadir durumlarda et beni yeniden büyüyebilir. Ancak bu durumda yeniden doktorunuza başvurarak yeni bir tedaviye başlayabilirsiniz. Bazı durumlarda, diğer temizleme yöntemleri gibi lazer tedavisi de deri türevinin büyüklüğüne bağlı olarak çok küçük bir iz bırakabilir. 

 

Lazerli ben tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Çoğu durumda, benleri lazerle yok etme işlemi öncesi lokal anestezi uygulanır. Lazer ışını, beni oluşturan hücrelere yönlendirilir. Bu hücreler ışını emer ve böylece bitişik deri sağlam kalırken ben deri yüzeyinden uzaklaşır. Bu, cerrahi müdahale işlemine kıyasla çok daha erken bir iyileşme süresidir. İşlem tamamlandıktan sonra doktor evde cildinize nasıl bakmanız, ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini anlatacaktır. Ben aldırma lazer tedavisi tamamlandıktan sonra, bir zamanlar benin olduğu yerde küçük kırmızı bir nokta olacaktır. Kırmızı ben lazer tedavisi sonrası tedavi bölgesi küçük, geçici bir pansumanla kaplanacaktır. Takip eden birkaç günde bölgede bir kabuklanma oluşacaktır. Bu kabuk yaklaşık bir hafta sonra düştüğünde, benin bulunduğu bölge pürüzsüz ve soluk pembe olacaktır. Bu ton yavaş yavaş hafifleyecek ve ilerleyen dönemde azalarak kaybolacaktır. Hastalardan genellikle, kabuk düşene kadar tedavi bölgesinde makyaj yapmaktan kaçınmaları istenir. Makyaj yapmanız gerekiyorsa bunu önceden doktorunuza bildirin ve tavsiyelerine göre hareket edin.

 


Etiketler: