Kurtlar Neden Uluyor? Ulumaları Ne Mesaj Veriyor?

Kimilerine göre ürkütücü, kimilerine göre ise eski çağları çağrıştıran romantik bir ses… Her ne kadar dünyanın bir çok bölesinde acımasızca katledilmiş olsa da, kurt uluması çocukluğumuzdan itibaren dinlediğimiz masalların vazgeçilmez bir öğesini oluşturuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte kurt ulumasıyla ilgili olarak bugüne kadar tespit edilebilmiş bilimsel bulgular…

 

En önce bilinmesi gereken şu: Her kurtun uluması aynı değil. Sürüdeki konumuna göre farklı frekanslardaki sesler çıkarıyorlar. Sürünün şefinin uluması farklı, sürünün sıradan bir üyesinin uluması farklı. Yani ulumadaki frekans farkı, kurtun sürüdeki sosyal konumunu vurguluyor.

 

Başlarını yukarı kaldırıp uluduklarında, bilin ki, sürüde önemli bir konuma sahip kurtla karşı karşıyasınız.

 

Kurtların bazı ulumaları ise sürüye “Toplan” mesajı veriyor. Özellikle de avdan önce veya avdan sonra bu uluma duyuluyor. Avdan önce sürüyü harekete geçirmek, avdan sonra ise “Ziyafete gelin” demek oluyor.

 

Daha farklı frekanstaki bir uluma ise, diğer kurt sürülerine bizim hüküm sürdüğümüz bölgeye sakın adım atmayın mesajı anlamına geliyor. Sadece diğer kurt sürülerine değil, av peşindeki başka tür hayvanlara da.

 

Ve nihayet yine farklı bir frekanstaki uluma da, karşı cinstekilere “Sevişmeye ve bebek yapmaya hazırım” mesajı iletiyor.