Kullanıcılar TikTok'ta 10 Milyar Dolar Harcadılar!

Oyun dışı uygulamalarda 10 milyar dolar harcama barajını aşan ilk uygulama TikTok olurken, Tinder ve Youtube'a bu konuda fark attı. 

 

Bloomberg HT'den Hande Berktan'ın haberine göre;TikTok, kullanıcılarının toplamda 10 milyar dolardan fazla harcama yaptığı, oyun olmayan ilk uygulama olmayı başardı. Data.ai Raporu’nda, TikTok’un, 2023'e 6,2 milyar dolardan fazla tüketici harcamasıyla girdiği ve yıl boyunca 3,8 milyar dolar daha gelir yaratarak yılbaşından bugüne yüzde 61 büyüme kaydettiğini belirtiliyor. Raporda, uygulama içi harcamaların çoğunluğunun ABD'li tüketicilerin ve Çin'deki iOS kullanıcıların oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Diğer yanda TikTok, reklam ve e-ticaret yoluyla da gelir elde ediyor ancak bunlar rapora dahil edilmedi. 2021'de aylık 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşan popüler kısa video paylaşım platformu TikTok , Data.ai verilerine göre Apple App Store ve Google Play'de toplam 10 milyar dolar tüketici harcaması üreten ilk oyun dışı mobil uygulama oldu.

 

Data.ai, TikTok'u 10 milyar dolarlık dönüm noktasına taşıyan uygulama içi harcamaların çoğunluğunu ABD'li tüketicilerin ve Çin'deki iOS kullanıcılarının oluşturduğunu, zira her iki pazarın gelirin yüzde 60'ını tek başına elde ettiğini söylüyor. Bu pazarları Suudi Arabistan, Almanya, İngiltere ve Japonya gibi diğer pazarlar izliyor.

 

TikTok’un önlenemeyen yükselişi

 

TikTok 10 milyar dolara ulaşan tek oyun dışı uygulama olsa da diğer oyun dışı uygulamalar da milyar dolarlar kazanıyor ancak TikTok'un oldukça gerisindeler. TikTok kimi dönem tartışmaların odağında yer alsa da en yakın rakipleri Tinder ve YouTube’un gelirlerinin hayli ilerisinde. Her iki uygulamada TikTok'u 2 ila 3 milyar dolar geriden takip ediyor.

 

TikTok’un aktif kullanıcı sayısı 1 milyar kişiyi aştı

 

Aktif kullanıcı sayısı sürekli artan TikTok, en son rakamlara göre 1 milyara ulaşmıştı. Kullanıcılarının bu kadar aktif olduğu uygulamada da aktif harcamalar yapılıyor. Buna göre kullanıcılar 10 milyar doların üzerinde harcama yaparak TikTok'u en çok harcama yapılan uygulamalar arasına sokuyor. En çok harcama yapılanlar arasında yer alan dört oyun sırasıyla; Candy Crush Saga, Honor of Kings, Monster Strike ve Clash of Clans’tı. TikTok'taki harcamalar nasıl yapılıyor? Kullanıcılar, uygulamada coin (jeton) alıyor. Bu coinler ise istenirse içerik üreticilerine hediye göndermede kullanılıyor. İçerik üreticileri ise topladıkları bu hediye coinleri paraya dönüştürebiliyor. TikTok ayrıca reklam ve TikTok mağazasıyla da e-ticaret yoluyla da gelir elde ediyor ancak bunlar Data.ai'nin analizine dahil edilmedi.