Kudüs'ta Silahlı Saldırı! Sinagoga Yapılan Saldırıda 7 Kişi Öldü!

İsrail polisi, Neve Ya'akov bölgesindeki sinagogda gerçekleşen olayı bir 'terör saldırısı' olarak nitelerken, düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. 

 

İsrail polisi, Neve Ya'akov bölgesindeki sinagogda gerçekleşen olayı bir 'terör saldırısı' olarak nitelerken, düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. İsrail polisi, Neve Ya'akov bölgesindeki sinagogda gerçekleşen olayı bir 'terör saldırısı' olarak nitelerken, düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. 

 

Habertürk'ün İsrail basınından aktardığı habere göre, Kudüs'te bir sinagogda silahlı saldırı düzenlendi. 7 kişi hayatını kaybederken 10 kişi ise yaralandı. Türkiye ve ABD'den terör saldırısına kınama mesajları paylaşıldı. Kudüs’te bulunan bir sinagoga silahlı saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, 10 kişinin de yaralandığı; saldırganın ise vurulduğu belirtildi. Polisin olay yerinden araçla kaçan saldırganı kovalayarak, silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirdiği kaydedildi. İsrail polisi, Neve Ya'akov bölgesindeki sinagogda gerçekleşen olayı bir 'terör saldırısı' olarak niteledi. Başbakan Binyamin Netanyahu sinagoga yönelik silahlı saldırının düzenlendiği noktaya geldi. Olay yerinde polis ve emniyet birimleri, geniş güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in olay yerine gelerek İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai ile sahada durum değerlendirmesi yaptığı aktarıldı.

 

DIŞİŞLERİ SALDIRIYI KINADI

 

Dışişleri Bakanlığı, 7 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından sonra bir açıklama yayımlayarak saldırıyı kınadı.

 

Yapılan açıklama şöyle:

 

"Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz. Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail Hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

 

ABD, İNGİLTERE VE BAE'DEN KINAMA

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'te gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanı Blinken'ın İsrailli mevkidaşıyla temas halinde olduğu belirtilirken, Blinken'ın önümüzdeki haftaki İsrail ziyaretiyle ilgili bir değişiklik olmadığı belirtildi. İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri de saldırıyı kınarken, İsrail'in yanında oldukları mesajını paylaştı.