Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı İle İlgili Flaş Değişiklik! Yeni Oranlar Ne Oldu?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı oranları ne kadar oldu? Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ekonomide atılacak yeni adımlar kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kritik bir açıklama gelirken, kredi kartı asgari ödeme tutarlarındaki oranların değiştiği açıklandı. Peki kredi kartı asgari ödeme tutarı oranları ne kadar oldu? Cevaplar haberimizde..

 

Kredi kartı asgari ödeme tutarı oranları ne kadar oldu? Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ekonomide atılacak yeni adımlar kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kritik bir açıklama gelirken, kredi kartı asgari ödeme tutarlarındaki oranların değiştiği açıklandı. Peki kredi kartı asgari ödeme tutarı oranları ne kadar oldu? Cevaplar haberimizde..

 

Posta gazetesinin haberine göre; Banka müşterisi olan herkesi ilgilendiriyor. Kredi kartı olanlar ve kredi kullanmayı düşünenler için peş peşe kararlar verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ekonomide atılacak yeni adımlar kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kritik bir açıklama geldi. Tüketici kredilerinde de vade düşürüldü. Yeni kredi çekmek isteyenler artık belirlenen vadelere göre ödeme yapacak. Düzenleme öncesinde tüketici kredilerinde genel vade sınırı 50 bin lira altındaki tutarlar için 36 ay, 50 bin liranın üzerindeki tutarlar için ise 24 ay vade olarak uygulanıyordu. Kredi kartında ise asgari ödeme oranı yeniden düzenlendi. Limite göre kredi kartlarında asgari ödeme tutarı farklı olacak. İşte detaylar…

 

PEŞ PEŞE ADIMLAR ATILDI 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “Ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır” denilmişti. Dün gece Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK ve SPK tarafından alınan yeni kararlar açıklandı.

 

KREDİDE VADE DEĞİŞTİ 

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi. Düzenleme öncesinde tüketici kredilerinde genel vade sınırı 50 bin lira altındaki tutarlar için 36 ay, 50 bin liranın üzerindeki tutarlar için ise 24 ay vade olarak uygulanıyordu.

 

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEMESİNDE DEĞİŞİKLİK 

 

BDDK'dan kredi kartlarıyla ilgili flaş bir adım da geldi. Limiti 25 bin Türk lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 20’si; limiti 25 bin Türk lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 40’ı olarak belirlenmesini kararlaştırdı.

 

15 HAZİRAN'DAN İTİBAREN... 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların tasarruflarını Türk lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi talep toplama işlemlerinin 15 Haziran’dan itibaren gerçekleştirileceğini bildirdi. Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES’lerin, ülke genelindeki duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edileceği belirtilen açıklamada, senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemelerinin Bakanlığın sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

 

NAKDİ KREDİLERLE İLGİLİ FLAŞ KARAR 

 

Ticari kredilere uygulanan zorunlu karşılık oranı arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık oranını yüzde 20’ye yükseltti. SPK kararına göre yurt içinde gerçekleştirilen halka arzlarda yurtdışından fon teminini özendirmek ve şirketlerin yurt dışında sermaye piyasası aracı ihracı yoluyla fon temin etmelerini teşvik etmek amacıyla ilgili ihraçlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirime gidildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sabah da yeni bir açıklama yaptı. Yeni ekonomi adımlarının ardından son dakika açıklaması yaptı. Bakanlık, mali disiplinden taviz verilmeyeceğini belirtti.