Kral Charles'ın Aç Gözlülüğü! Varisi Olmadan Ölen İngilizlerin Servetlerini Kendi Üstüne Geçirdi İddiası!

Kral 3’üncü Charles ölülerin sırtından mı zenginleşti? Yeni bir araştırmada ortaya çıkan sonuç bu. İddiaya göre Charles, İngiltere’nin kuzey-batısındaki Lancaster düklüğünde geriye varis bırakmadan ölen binlerce kişinin banka hesaplarını ve mülklerini kendi mal varlığına kattı. Bunu da çok eski bir feodal yasa sayesinde başardı.

 

Fenoreporter - Magazin Servisi

 

Galler Ülkesi’nde bir kişi mirasçı ve vasiyet bırakmadan ölünce tüm mal varlığı hazineye geçiyor. Bu yolla son yıllarda milyonlarca sterlinlik sahipsiz banka hesabı ve mal varlığının toplandığı belirtiliyor. Bu sahipsiz mirasların kamu hizmetlerinde harcanması gerekiyor.

 

Ancak Orta Çağ’dan kalan bir gelenek, kraliyet ailesine ait olan iki düklüğün sahipsiz mülklere el koyabilmesine imkan veriyor. Bu düklüklerin biri Cornouailles, mirasçısız malları veliaht prense veriyor; diğeri, Lancaster düklüğü ise Charles’a geçen yıl ölen annesi Kraliçe “’nci Elizabeth’ten miras kaldı. Daha açık yazmak gerekirse, iki düklük de şimdi Kral Charles’ın mülkü. Ve ikisi de Charles’a emlak imparatorlukları kuracak kadar mal devrettiler.

 

İngiltere tahtında oturan kişi bir Orta Çağ geleneği sayesinde yüz milyonlarca sterlin tutan bir servetin sahibi oldu.