Kral Charles Ekonomik Kriz İle Boğuşan Çalışanları İçin Kesenin Ağzını Açtı!

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen İngiltere Kralı Charles son dönemde ekonomik kriz ile mücadele eden çalışanları için kesenin ağzını açarken, 600 bin sterlinlik yardımda bulunacağını açıkladı. 

 

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen İngiltere Kralı Charles son dönemde ekonomik kriz ile mücadele eden çalışanları için kesenin ağzını açarken, 600 bin sterlinlik yardımda bulunacağını açıkladı. Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen İngiltere Kralı Charles son dönemde ekonomik kriz ile mücadele eden çalışanları için kesenin ağzını açarken, 600 bin sterlinlik yardımda bulunacağını açıkladı. 

 

Ekonomik krizden etkilenen çalışanları için yeni bir karar alan Kral Charles, yılda 30 bin sterlinden az kazanan çalışanlarına kendi cebinden bir kereye mahsus 600 bin sterlin yardımda bulunacak. İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth 8 Eylül'de hayatını kaybetti. Bunun üzerine tahta 73 yaşındaki oğlu III. Charles geçti.

 

"Bu ülke kölelerin kanlarıyla inşa edildi”

 

Tahta oturduğu günden bu yana eleştirilerin hedefinde olan Kral Charles, geçtiğimiz günlerde York kentine yaptığı ziyarette yumurtalı saldırıya uğradı. Gözaltına alınan şahsın, "Bu ülke kölelerin kanlarıyla inşa edildi." şeklinde bağırdığı belirtildi.

 

Kesenin ağzını açtı

 

Olay henüz tazeliğini korurken Kral Charles cömert davranışı ile İngiliz basınında gündem oldu. İngiltere Kralı ekonomik krizden etkilenen çalışanları için kesenin ağzını açtı.

 

Kendi cebinden ödeyecek

 

Yerel gazetenin aktarımına göre; Charles'ın yılda 30 bin sterlinden az kazanan temizlik işçileri, hizmetçiler, uşaklar ve güvenlik görevlilerinden oluşan ekibine 600'er stelin yardım yapacağı öne sürüldü. Charles’ın söz konusu ödemeyi kendi bütçesinden yapacağı belirtildi.

 

491 personel çalışıyor

 

Öte yandan Buckingham Sarayı, Balmoral ve Windsor Şatosu’nun da bulunduğu kraliyet mülklerinde tam zamanlı 491 personel istihdam edildiği bildirildi.

 

"Personelinin ekonomik refahı konusunda endişeleniyor”

 

Kraliyet kaynağı, "Kral, insanların yükselen enerji faturalarıyla karşı karşıya olduğunun çok farkında. Sadık saray personelinin ekonomik refahı konusunda endişeleniyor ve elinden geleni yapıyor." dedi.