Kral 3'üncü Charles'ın Kanser Tedavisinin Yan Etkisi! İştahı Kapandı!

Kral 3’üncü Charles, Hampshire’deki  askeri  havacılık müzesi  ziyaretinde kanserle savaşını  kısaca anlattı, gördüğü  tedavi  nedeniyle iştahını kaybettiğini  açıkladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kral, ziyareti sırasında İngiliz ordusunun emekli  askerlerinden Aaron Mapplebeck ile sohbet etti. Mapplebeck bir yıldır testis kanseriyle mücadele ediyor ve yoğun kemoterapi  tedavisi  görüyor. Buckingham Sarayı (Not: Kraliyet Sarayı) bugüne kadar Kral  Charles’ın ne tür bir kansere yakalandığını ve nasıl bir tedavi gördüğünü açıklamadı.

 

Kral’daki kanser Ocak ayında basit bir prostat ameliyatı sırasında belirlendi. 3 ay kamusal hayattan çekilen Charles’a  doktorlar  tedavinin iyi gittiğini bildirip 30 Nisan’da  görevine dönmesine yeşil   ışık yaktılar. Ancak bir şartla: Kraliyet  görevlerini  yürütürken doktorlarıyla sıkı bir işbirliği yürütecekti.

 

Önümüzdeki  dönemde Charles’ı  yoğun bir gündem bekliyor: Haziran ayı içinde Japonya  İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako’yu ağırlayacaklar. Daha sonra gündemde “Royal  Ascot”  at yarışları, Normandiye çıkarmasının 80’inci yıldönümü törenleri de bulunuyor.