Köpeğinizin Patilerini Koklayın İlginç Bir Sürprizle Karşılacaksınız!

Köpeğinizle oynarken veya onunla spor yaparken burnunuza hiç tanıdık bir koku geldi mi? “ Meksika’nın mısırdan yapılan Tortilla” cipsi veya pop-corn (patlamış mısır) gibi bir koku?

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Teşhisiniz doğru. Köpeklerin patileri gerçekten mısır kokuyor. Kaygılanmayın; köpeğinizin patileri son derece doğal bir koku yayıyor. Kayılanmak bir yana; sevinin. Çünkü bu koku köpeğinizin sağlığının yerinde olduğunu gösteriyor.

 

Bu koku köpeğiniz patilerindeki doğal bakterilerden kaynaklanıyor. Bakterilerin adı: “Proteus” ve “Pseudomonas”. Biraz da hafif şekerli bir koku yayan mayalar bulunuyor. Köpekler vücut ısılarını dilleriyle ayarlıyorlar. Terleri patilerinde toplanınca sözünü ettiğimiz koku ortaya çıkıyor.

 

Koku rahatsız edici olursa pparmakları arasındaki tüyler kırpmak, sonra da köpeğinize banyo yaptırmak yeterli olur. Banyo sevmiyorsa, parmak aralarını köpekler için özel şampuanla yıkamanız bile kokuyu giderebilir. Ancak banyodan sonra da koku devam ederse, işte bu kötü bir işaret olabilir. İltihap, küy kaybı gibi..