'Koca Yusuf' A400M Kargo Uçağı Ukrayna'dan Yurda Döndü! 10 Aydır Mahsurdu!

10 ay önce Türkiye'den Ukrayna'ya orada kalan Türkleri tahliye etmesi amacı ile gönderilen A400M kargo uçağı "Koca Yusuf" tam 10 ayın ardından Türkiye'ye dönüş yaptı. 

 

10 ay önce Türkiye'den Ukrayna'ya orada kalan Türkleri tahliye etmesi amacı ile gönderilen A400M kargo uçağı "Koca Yusuf" tam 10 ayın ardından Türkiye'ye dönüş yaptı. 10 ay önce Türkiye'den Ukrayna'ya orada kalan Türkleri tahliye etmesi amacı ile gönderilen A400M kargo uçağı "Koca Yusuf" tam 10 ayın ardından Türkiye'ye dönüş yaptı. 

 

koca yusuf a400m turkiye 10 ay sonra dondu

 

Habertürk'te yer alan habere göre; İnsani yardım götürmek ve Türk vatandaşlarını tahliye etmek için Ukrayna'ya giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle 10 aydır Borispol Havaalanı'nda mahsur kalan iki "A400M" uçağı, 'Koca Yusuf', Türkiye'ye döndü. İnsani yardım malzemesi götürdüğü Ukrayna'da hava sahasının kapatılması üzerine Borispol Havaalanı'nda kalan "Koca Yusuf" olarak bilinen iki A400M nakliye uçağı Türkiye'ye döndü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "İnsani yardım ve tahliye için Ukrayna'ya giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı'nda kalan 2 adet A400M uçağı Kayseri'ye intikale başlamıştır." 

 

koca yusuf a400m turkiye 10 ay sonra dondu