Kleopatra'nın Günümüze Ulaşmış Torunları Olabilir Mi?

Kleopatra 4 çocuk dünyaya getirdi. Jules Sezar’dan bir oğul, Marc Antoine’dan 3  çocuk.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

4 çocuğun 3’ü genç yaşta  öldü. Örneğin, Jules Sezar’dan dünyaya dünyaya gelen “Cesarion” diyebilinen 15’inci Ptolemee, Kleopatra’nın Milat’tn Önce 30 yılında ölümünden hemen sonra İmparator Auguste’ün emriyle infaz edildi. Henüz 15 yaşındaydı.

 

Diğer çocuklardan Kleopatra’nın Marc Antoine ile birlikteliğinden dünyaya gelen Alexandre Helios (M.Ö. 40 yılında doğdu) ve Ptolemee Philadelphe (M.Ö. 36  yılında doğdu) Roma’ya götürüldü. Orada İmparator Auguste’ün kızkardeşi ve Marc Antoine’ın eski eşi Octavie’ye emanet edildi.  İkisi de doğal nedenlerle genç yaşta öldü.

 

Kleopatra ile Marca Atoiine’ın tek kızları  Kleopatra Selene’ye (M.Ö. 25 yılında doğdu) gelince Roma’da evlendi, biri erkek, öbürü kız 2 çocuğu oldu. Oğlu Moritanya Kralı Ptolemee (M.Ö. 1 yılında doğdu), Roma’nın izniyle günümüzdeki Moritanya’da (Toprakları Fas’a veCezayir’e kadar uzanıyordu) hüküm sürdü.

 

Kleopatra’nın torunu da Milat’tan Sonra 23 ile 40yılları arasında aynı topraklarda hüküm sürdü ama Roma İmparatoru Caligula’nın emriyle öldürüldü. Bununla birlikte, Caligula’nın infazından önce evlenmiş ve bir aile kurmuştu. Evliliğinden en azbir kızının dünyaya geldiğini biliyoruz:. Adı: Drusilla. (M.S. 38-79 yılları arasında yaşadı.)

 

Drusilla iki kez evlendi  ve çocukları oldu. Soyundan gelenler arasından bir de imparator çıktı: Caracalla (M.S.188-217). Özetle, Kleopatra’nın sülalesinin izi 200 daha sürdürülebildi. Son olarak Caracalle, hiçbir varis bırakmadan hayata veda etti.

 

Bitti mi? Hayır. Roma’da krallar, imparatorlar, soylular arasında evlilik dışı ilişki çok yaygındı. O nedenle bu ilişkilerden kayıt dışı bir çok çocukları oldu. Çok büyük olasılıkla bu çocuklar arasında Kleopatra’nın soyundan gelenler de vardı. Onların kimbilir kaç kuşak sonraki torunları çok büyük olasılıkla aramızda yaşamaya devam ediyorlar. Ne var ki, izlerini sürmek artık mümkün değil.