Kızıl Goncalar Dizisinin Setinde Güvenlik Önlemleri Arttırıldı!

FOX ekranlarının çok ses getiren dizisi Kızıl Goncalar daha ilk bölümü yayınlanmasına rağmen linçlenmeye başladı. Dizide yer alan tarikat sahneleri RTÜK'e şikayet edilen dizinin son olarak afişleri saldırıya uğrarken, Kızıl Goncalar setindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

 

FOX ekranlarında izlediğimiz Kızıl Goncalar dizisi daha 1 bölüm yayınlanmasına rağmen tepkilerin odağına oturdu. İçerdiği tarikat sahneleri nedeniyle İslamiyeti hedef aldığı söylenen dizi hakkında RTÜK'e pek çok şikayet yapılırken, RTÜK bu şikayetler sonucunda diziyi inceleme altına aldığını açıklamıştı. Hatta diziden rahatsız olduğunu belirten İsmailağa Cemaati şu açıklamayı yapmıştı:

 

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

 

Eleştirilerin hedefindeki Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi Gold Yapım bir açıklama metni yayınlarken, Müge Dağıstanlı dizi hakkında yeni bir gelişme açıkladı. Müge Dağıstanlı'nın 10haber.net'te yer alan haberine göre Kızıl Goncalar dizi setindeki güvenlik önlemleri arttırıldı. Dizinin İstanbul-Şişli'deki tanıtım afişlerine yapılan saldırılar sonrası set güvenliğinin arttırıldığı belirtilirken, dizi hakkında önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler merak ediliyor.