Kitle Turizmi İsyanına Milano Da Katıldı! Gece Yarısından Sonra Dondurma Pizza Satışı Yasaklanıyor!

Avrupa’da kitlesel turizme karşı öfke giderek isyana dönüşüyor. Amsterdam, Barselona, Venedik derken şimdi sıraya Milano girdi. Çünkü gelip geçici ziyaretçiler gittikleri kentlerde yaşayanların hayatlarını çekilmez hale getirmekle suçlanıyor: Saygısız davranışları, gecenin bir vaktindeki gürültüleri ve alkol aldıktan sonraki kavgaları…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Milano Belediyesi bu olumsuzluklara karşı köklü bir önlem almaya hazırlanıyor: Kent içi güvenlikten sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli, gece yarısından sonra paket içecek ve yiyecek satışını yasaklamayı öngören bir önlem demeti hazırladı.

 

Ve hiçbir istisna tanınmayacak: Ne kutu bira, ne bir şişe su, ne pizza, hatta ne de bir külah dondurma, Granelli bu önlemlerin amacını şöyle açıkladı: “Eğlence ve toplum huzuru, barış ve kent halkının sağlığı arasında bir denge kurmak istiyoruz. Milano’nun yaşayan bir kent olmasını istiyoruz ama gençlerin ve yaşlıların ortam yaşam alanlarını huzurla paylaşmalarını da sağlamayı hedefliyoruz. “

 

Bu söylem, gecenin bir vaktinde mahallelerinde turistlerin gürültülerinden, kavgalarından, avaz avaz şarkı  söylemelerinden bezen Milano halkını rahatlatmayı amaçlıyor. Önlemler hayata geçirilince, gece yarısından sonra paket içki ve yiyecek servisi  bitecek, saat 01.30 iile 06 arasında da terasta hizmet duracak.

 

Önlemlerin  gelecek ay uygulamaya konulması ve Kasım ayına kadar yürürlükte kalması planlanıyor. 1,3 milyon nüfuslu Milano yılda 2 milyon turist ağırlıyor.