Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar kırışıklık tedavisi yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kırışıklık tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...
Yıllar ilerledikçe yüz bölgesindeki kırışıklıklara yenileri eklenmektedir. Yüz bölgesindeki kırışıklıklar çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilmektedir. Ciltteki elastikiyet kaybı, kolajen kaybı veya mimik çizgileri kırışıklık oluşumunun sebeplerindendir. Seneler boyunca istem dışı kasılan kaslar, kolajen dokusuna zarar verir ve mimik çizgileri yerleşik kırışıklıklara dönüşür. Kırışıkları tamamiyle engellemek mümkün olmasada kırışıklık görünümünü azaltmak veya kırışıkların oluşumunu geciktirmek ve cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmak mümkündür. Günümüzde pek çok anti-aging uygulama bulunmaktadır. Birçoğu hafif ve yeni oluşmakta olan kırışıklara iyi gelirken birçoğu da yoğun görünümlü ve yerleşmiş kırışıklıklarda etkilidir.
Kırışıklık tedavisi nasıl yapılır?
Öncelikli olarak kişinin yüz anatomisi çıkarılır ve kişinin cildindeki kırışıklıklarının ne tür bir tedaviye ihtiyacı olduğu tespit edilir. Sonrasında ise belirli seans aralıkları ile gerekli olan tedavi uygulanır. Kullanılan tedavi yöntemleri ciltteki elastin ve kolajen üretimini artırmaya yönelik uygulamalardır. Canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne ulaşmak için kullanılan tedavi yöntemleri olumlu yönde fayda sağlamaktadır.
Uygulanan kırışıklık tedavileri nelerdir?
Dolgu Uygulamaları nedir?
Dolgu maddeleri genellikle yüze şekil vermek, yüz hatlarını keskinleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Keskin yüz hatları yüzün estetik görünmesini ve daha genç görünmesini sağlamaktadır. İlerleyen yaş ile birlikte yüz bölgesinin özellikle bazı bölgelerinde sarkma ve çökmeler meydana gelmektedir. Sarkık ve çökük görünümlü olan bölgeler dolgu enjeksiyonu desteklenebilmektedir. Özellikle şakak, yanak ve çene dolgusu genç görünümü en fazla destekleyen dolgu uygulamalarından olmaktadır. Yaşlanma sürecinde şakak bölgesi hacim kaybetmektedir. Şakaklar aşağıya inerken, bu etki yüzün üst kısmını gözle görülür bir şekilde daralma ve kaşların çökmesine sebep olmaktadır.
Dolgu uygulamaları nasıl uygulanmaktadır?
Dolgu işlemine başlamadan önce dolgu enjeksiyonu yapılacak olan bölgeler antiseptik solüsyon yardımı ile temizlenmektedir. Ardından lokal anestezik krem yardımı ile kişinin acı hassasiyetinin azaltılması sağlanmaktadır. Kremin etkisini arttırmak amacıyla 15-20 dakika kadar bir süre beklenilmektedir. Sonrasında dolgu enjeksiyonu yapılacak olan bölgelere ince uçlu iğneler ile dolgu enjeksiyonu yapılmaktadır.
Somon DNA Aşısı nedir?
Somon DNA aşı tedavisi, ciltte yenilenme sağlayan, etkinliği kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. Somon DNA aşısı, somon balığından elde edilen polinükleotidlerden oluşmaktadır. Bu polinükleotidler cildin yenilenmesini ve yeniden yapılandırılmasını sağlamaktadır. Somon DNA aşısı cilt yapısını desteklemekte ve güçlendirmektedir ve cildin nem dengesinin düzenlenmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra kollajen ve elastin yapımını uyararak cildin sıkılığını, elastikiyetini ve parlaklığını arttırmaktadır. Somon DNA aşı tedavisi cildi, güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korurken, cilde pürüzsüz, canlı, genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır. Somon DNA aşısı göz çevresi başta olmak üzere tüm yüz, boyun, dekolte bölgelerinde uygulanabilmektedir. Somon DNA tedavisi 1 ila 3 hafta aralıklarla uygulanmakta ve 2-4 seans sürmektedir.
Somon DNA Aşısı nasıl uygulanmaktadır?
Somon DNA tedavisi öncesinde işlem yapılacak olan bölge antiseptik solüsyonlar ile temizlenmekte ve ardından ise lokal anestezik kremler ile uyuşturulmaktadır. Kırışıklığa sahip bölgelerdeki uygun noktalara, kullanıma hazır enjektörlerde bulunan somon DNA aşısı, ince uçlu iğneler yardımıyla cilde enjekte edilmektedir.
Yüz Mezoterapisi nedir?
Yüz mezoterapisi işlemi, cilt gençleştirme yöntemlerinde kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Yüz mezoterapisi işlemi yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi ve cildin genel olarak gençliğinin artırılması faydalarını sağlamaktadır. Yaşlanma ile birlikte yüz bölgesinde deformasyonlar meydana gelmektedir. Bu deformasyonlar destek dokularının azalmasına bağlı olarak kırışıklık, çökme ve sarkmalar olarak kendini gösterebildiği gibi mimiklere bağlı olarakta kırışıklıklar ortaya çıkabilmektedir. Yaş alınması ve çevresel etkenler sebebiyle yüzde oluşmuş deformasyonların giderilmesi amacıyla yüz, boyun ve dekolte bölgesine mezoterapi uygulaması yapılmaktadır. Cildin vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması, bozulmuş kan dolaşımın düzeltilmesi, azalan destek dokuların yerine konması amacıyla; en etkili yöntem olarak yüz mezoterapisi uygulamasına başvurulmaktadır. Yüz Mezoterapisi işlemi 2 hafta aralıklarla 4-8 seans olarak uygulanmaktadır.
Yüz Mezoterapisi işlemi nasıl uygulanmaktadır?
Yüz mezoterapisi işlemine başlanmadan önce yüz bölgesi anteseptik solüsyonlar ile temizlenmekte sonrasında lokal anestezik kremler ile uyuşturulmaktadır. Böylelikle uygulama yapılan kişiler ağrı veya acı hissetmemektedir. Ardından yüz bölgesindeki uygun noktalara, uygun miktarlarda mezoterapi enjeksiyonu enjekte edilmektedir. İşlem 30 dakika kadar sürmektedir.