Kıraç'ın EÅŸi AyÅŸe Åžule Bilgiç Kimdir? Nerelidir? Ne Ä°ÅŸ Yapıyor?

Kıraç'ın eÅŸi AyÅŸe Åžule Bilgiç kimdir? Sosyal medyada Özgür DemirtaÅŸ ile girdiÄŸi polemik ile gündemde olan ünlü ÅŸarkıcı Kıraç'ın eÅŸi AyÅŸe Åžule Bilgiç ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye baÅŸlandı. Peki AyÅŸe Åžule Bilgiç kimdir? Nerelidir? Ne iÅŸ yapıyor? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Kıraç'ın eÅŸi AyÅŸe Åžule Bilgiç kimdir? Sosyal medyada Özgür DemirtaÅŸ ile girdiÄŸi polemik ile gündemde olan ünlü ÅŸarkıcı Kıraç'ın eÅŸi AyÅŸe Åžule Bilgiç ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye baÅŸlandı. Peki AyÅŸe Åžule Bilgiç kimdir? Nerelidir? Ne iÅŸ yapıyor? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

kirac in esi ayse sule bilgic kimdir nerelidir ne is yapiyor

 

AyÅŸe Åžule Bilgiç kimdir? Nerelidir? Ne iÅŸ yapıyor? Kaç yaşındadır?

 

AyÅŸe Åžule Bilgiç kimdir? AyÅŸe Åžule Bilgiç (Besni, Adıyaman) Yazar ,Sanatçı, Sosyal GiriÅŸimci, Disiplinlerarası Ä°letiÅŸim Uzmanı. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi mezunudur. Marmara Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi'ni bir Ünsal Oskay öÄŸrencisi olarak derece ile bitirmiÅŸtir. AyÅŸe Åžule Bilgiç, 4 Haziran 1978 tarihinde Adıyaman’ın Besni ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Gazianteplidir. 1995 yılında Ä°stanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Marmara ÜniversitesiÄ°letiÅŸim Fakültesi mezun oldu. Üniversite 3. sınıfta Reklamcılık DerneÄŸi’nin açtığı Yaratıcı Beyinler sınavını kazandı. BoÄŸaziçi Üniversitesi’nde aldığı sektörel eÄŸitimin ardından Pen Ajans D’Arcy Reklam Ajansında Junior Reklam Yazarı olarak çalışmaya baÅŸladı. 

 

Ä°letiÅŸim Fakültesi mezunu olmas sebebi ile gazetecilikten hiç kopmayan AyÅŸe Åžule Bilgiç, 2003 yılında Hürriyet gazetesinde "OtoyaÅŸam” ekinde "Rüzgarın Kızı" takma adı ile MotoyaÅŸam sayfasında motosiklet konularında yazarlık yaptı. Ayrıca aynı dönemde CNN Türk‘te "Rüzgarın Kızı” isimli motosikletli gezi televizyon programı hazırladı ve sundu. Aynı dönemde kendi ÅŸirketini kurdu ve “2Teker” adlı Türkiye'nin yüzde 100 Türk içerikli ilk Motosiklet Dergisi’ni çıkardı. 2004 yılında TV ve sinema sektörüne adım atarak “Hayal Dünyası” adlı kendi yapım ve prodüksiyon ÅŸirketini kurdu. 2006 yılında ilk yapımcılık tecrübesini yaÅŸadı. TRT 1 için Gönül Salıncağı adlı dizi filmde hem senaryoları yazdı, hem rol aldı. 2007 de STAR TV'ye yine Pulsar adlı Türkiye'nin ilk köpek baÅŸrollü dizi filminin yapımcılığını ve yönetmenliÄŸini üstlendi. Aynı dönemde CNN Türk‘te “Rüzgarın Kızı” isimli motosikletli gezi programını hazırladı ve sundu.

 

Eve Ensler tarafından yazılan “Vajina Monologları” adlı tiyatro oyununda 2003yılında Türkiye’de sahneye koyan Almula Merter ile birlikte Arzu YanardaÄŸ, Berna Öztürk, Güner Özkul, Müge Oruçkaptan ve AyÅŸe Åžule Bilgiç beraber oynadı. 2004 yılında yönetmenliÄŸini Levent Tülek’in yaptığı “Limonata” adlı tiyatro oyunda Tarık PapuççuoÄŸlu ile BoÄŸaziçi Tiyatrosunda oynadı. AyÅŸe Åžule Bilgiç, 2002 yılında Tarkan’ın Pepsi reklamında oynadı. Mavi Jeans, Ä°ÅŸ Bankası, HSBC, P&G Åžampuan, Duru kepek ÅŸampuanı ve Aria reklamlarında oynadı.

 

2007 yılında çizgi film AR-GE'sini yaparak “DüÅŸyeri” adında bir çizgi film ve canlandırma stüdyosu kurdu. Çizgi film sektörüne, kendi yarattığı "Pepee” karakteriyle damgasını vurdu. Pepee’nin hikaye ve senaryosunu kurguladı, konsept tasarımını ekip arkadaÅŸlarıyla geliÅŸtirdi ve 2008 yılında, Türkiye’nin ilk yerli çizgi film projesi olan Pepee'nin yapımcılığını üstlendi. Burada yaptığı ilk çizgi film “Pepee” 2009-2013 yıllarında TRT Çocuk'ta yayınlandı. 2014 yılından itibaren bu “Pepee” adlı çizgi film Show TV'de yayınlandı. 2013 yılında Pepee’yi Leliko, RGG Ayas ve Pisi isimli çizgi filmler takip etti. AyÅŸe Åžule Bilgiç’in senaryosunu yazdığı “Ayas” adlı çizgi filmi 2013 yılının sonunda sinemada gösterime girdikten sonra da 2014 yılının başından itibaren Planet Çocuk kanalında yayınlanmaya baÅŸladı.

 

DüÅŸyeri Çizgi Film Stüdyosu’ndaki yöneticilik görevinin yanı sıra "Planet Çocuk” televizyon kanalında Genel Yayın Yönetmeni olarak görevini yapmaktadır. AyÅŸe Åžule Bilgiç, ABD’de yayımlanan, her yıl eÄŸlence ve ÅŸov dünyasının en baÅŸarılı kadınlarını belirleyen The Hollywood Reporter dergisinin 2015 yılındaki TV dünyasının en baÅŸarılı 25 kadını listesinde yer aldı AyÅŸe Åžule Bilgiç, 2008 yılında Kıraç ile evlendi. Elif Iraz Kıraç (d.2010), ÇaÄŸrı Manas Kıraç (d.2012) adlarında iki çocuÄŸu vardır. 2010 yılında Ä°stanbul Bakırköy’de eÅŸi Kıraç ile birlikte bir tiyatro satın alıp adını “’Hayal Dünyası-Büyülü Sahne” koydular. Burada ilk sergiledikleri oyun müziklerini Kıraç’ın yaptığı “Pulsar Sahnede” adlı bir çocuk müzikali oldu.