Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar kil maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kil maskesi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...
Kil, volkanik bir taştan elde edilen mikropartiküler yapıya sahip doğal bir malzeme. Kil maskesi bu doğal içeriğin su, gül suyu, saf su gibi sıvılarla çamur haline getirilmesiyle elde ettiğimiz, mineral açısından zengin bir cilt maskesidir. Evde, klinik ortamda ve doğal çamur göllerinde uygulanabilebilen kil maskesi sadece yüz için değil tüm vücutta kullanılmaya uygundur. Cilde faydaları nedeniyle, kozmetik amacının dışında tedavi amaçlı olarak da kil maskelerinden faydalanılmaktadır. Düzenli ve doğru şekilde kullanıldığında cilt sağlığını destekleyen kil maskesi, gözenekleri arındırır ve sıkılaştırır. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırdığı için yaşlanma karşıtı koruma sağlar. Siyah nokta ve akne tedavisinde kil maskeleri, özellikle genç ciltler için en uygun, doğal içeriktir.
Kil maskesi ne işe yarar?
Cildi temizler, gözenekleri açar. Ölü deriyi alır, nazik bir peeling etkisi sağlar. Cildi canlandırır, parlaklık verir. Fazla yağlı cilt görüntüsünü ortadan kaldırır. Düzenli kullanımda gözenekleri sıkılaştırır. Cildi sıkılaştırma etkisi vardır. Akne ve siyah noktaları temizler, akne ve siyah nokta oluşumunu engeller. Düzenli kullanıldığında cilt lekelerini açma özelliğine sahiptir. Cildi tonunu eşitler, cildi beyazlatır. Kan dolaşımını hızlandırır, cildin yenilenmesini destekler. İnce kırışıkları açar, yaşlanma karşıtı koruma etkilidir.
Kil maskesi nasıl yapılır?
Evde kil maskesi yapmak isterseniz ihtiyacınız olan biraz kil ve su, saf, gül suyu, papatya suyu, maden suyu gibi cilde faydalı bir tür sıvı. Kil maske ince bir katman şeklinde temizlenmiş cilde uygulanır. 10-15 dakika boyunca kuruması için beklenirken, maskenin çatlamaması gerekir. Bu süreyi sırt üstü yatarak geçirmenizde fayda var. Daha sonra maskeyi ılık, ıslak bir havlu, sünger ya da bezle cildinizden uzaklaştırabilirsiniz. Tüm aşamalarında cildinize karşı nazik davranmanız, kil maskenin faydasını artırır ve tahriş olasılığını ortadan kaldırır.
Kil maskesi tarifi
1) Akne ve Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi Tarifi
-Siyah, yeşil ya da gri kil, saf su
-Hafta bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı, maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.
2) Yağlı Ciltler İçin Dengeleyici Kil Maskesi Tarifi
-Gri, beyaz, yeşil kil, gül suyu
-Haftada bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.
3) Leke Giderici Kil Maskesi Tarifi
-Beyaz ya da pembe kil, limon suyu, saf su
-İki hafta ara ile temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik ve leke karşıtı serum kullanılmalıdır.